afera u novom svjetlu

Kutlin odvjetnik: Moj klijent nema Podravkine dionice

kutle-novi
Nino Strmotić/Pixsell
07.11.2009.
u 22:27

Takvu je tvrdnju za iznio Tomislav Dragun, bivši revizor Kutline Globus grupe i njegov broker. Tvrtku na Malti – Fima Ami – u kojoj su deponirane Podravkine dionice osnovala je Fima grupa, a ona se pak od rujna zove Pluris.

Afera s dionicama Podravke dobila je novo svjetlo. Radio 101 te HTV-ov Dnevnik objavili su informaciju prema kojoj je navodno Miroslav Kutle vlasnik, odnosno suvlasnik Fima grupe koja je pak formalni vlasnik 10,6 posto Podravkinih dionica deponiranih na Malti.

Takvu je tvrdnju za oba medija iznio Tomislav Dragun, bivši revizor Kutline Globus grupe i njegov broker. Tvrtku na Malti – Fima Ami – u kojoj su deponirane Podravkine dionice osnovala je Fima grupa, a ona se pak, prenosi HTV, od rujna zove Pluris.

HTV navodi kako je znakovito da u NO Plurisa sjedi Kutlin odvjetnik R. Mlinarić. On tvrdi da Kutle nema ni jednu dionicu Plurisa. I HTV i Radio 101 ističu kako je Hrvatski fond za privatizaciju Fiminoj tvrtki Validus isplatio 101 milijun kuna. Jesu li Podravkine dionice u konačnici htjeli preuzeti njezini menadžeri ili pak Kutle.

Ključne riječi

Komentara 16

NE
nesreca
04:59 08.11.2009.

Ma nesto se ne mogu sjetit\'. Tko je ono bio zastitnik Polanceca, najveci? Da nije onaj sto je dao ostavku? Koliko on dakle ima prsti u medu?

OB
-obrisani-
10:35 08.11.2009.

Prodao ih je Polančecu & co. na vrijeme.

BT
bili-tartuf
22:52 07.11.2009.

pricékajmo istragu,...Podravka pozitvno posluje,..da nebi sada i to malo ugleda Hrvatske...prokockali....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije