KBC Split

Liječnici: Zbog vozila oko bolnice ugroženi su životi bolesnika!

'15.04.2010.Split Parking prostor kod splitsgog rodilista.Velik broj posjetitelja i mnogo automobila cesto uzrokuju guzvu a vozilase parkiraju gdje tko stigne. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL'
'Ivo Cagalj/PIXSELL'
16.04.2010.
u 08:35

Potrebno je prostorno i imovinskopravno definirati cjeline Firule i Križine radi kontrole ulaska osoba i vozila te utvrditi autonomni koridor za KBC.

Postojeće stanje prometa u mirovanju i kretanju u krugu KBC-a Split te na kontaktnim zonama ugrožava nesmetano obavljanje aktivnosti bolnice, zaključili su predstavnici Hrvatskoga liječničkog zbora i Hrvatske liječničke komore na sastanku s arhitektima, građevinskim i prometnim stručnjacima Vjekoslavom Ivaniševićem, Dragom Damjanićem, Ivicom Martinićem, Nikolom Grabićem i Ivom Lozićem. Ovakvo stanje otežava normalan rad, ometa slobodan i nesmetan prolaz vozila i bolesnicima može ugroziti život, poručuju liječnici.

Bolnici prioritet

Sudionici ističu kako bolnica zbog svoje važnosti mora dobiti prioritet i rješavati se odmah aktiviranjem svih stručnih resursa. Navode da je prije svega potrebno prostorno i imovinskopravno definirati cjeline Firule i Križine radi kontrole ulaska osoba i vozila, ograđivanja kompleksa i ostvarenja prava KBC-a da u skladu s prostornim odrednicama može samostalno gospodariti i uređivati prostor. Traže izradu prometnog rješenja i gradnju garaže.

Potrebna i javna garaža

Žele aktivno i interventno sudjelovati u izradi planske dokumentacije prostora između Firula i Križina radi očuvanja dijela terena za bolničke i srodne sadržaje, utvrđivanje lokacije javne garaže Firule-istok i alternativno-autonomnog prometnog koridora samo za KBC i Hitnu pomoć. Riječ je o vezi Firule – Hitna pomoć – Križine. Traže žurnu izradu detaljnih planova uređenja cjelina Firule i Križine, koji će dati rješenja, makar na dio njihovih zaključaka.

I ravnatelj KBC-a Dujomir Marasović tvrdi da su apsolutno ugroženi bolesnici te podsjeća da su napravili kompletan plan i projekt reguliranja prometa u bolnici i oko nje, ali je njegova realizacija onemogućena neizgradnjom ceste do rodilišta. Sve, veli, ovisi o Gradu, a odgovornost za prometno stanje oko KBC-a snosi onaj tko nije dao da se sagradi cesta do rodilišta!

– Jedino u KBC-u Split ne postoji kontrolirani ulaz vozila u bolnički krug. Sveukupni prometni režim je loš, iz toga proizlaze sve opasnosti, pa i ona od požara – upozorava i dr. Božo Bota, čelnik Hrvatskoga liječničkog sindikata KBC-a.

Ključne riječi

Komentara 1

ZA
zami
09:30 16.04.2010.

Neka dođu vidjeti u Zagrebu regulaciju,pa neka to primijene u Splitu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije