'Ne očekujem smjenu'

Linić o odlasku iz Vlade: Što će biti sa mnom, odlučit će premijer!

Slavko Linić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
21.02.2014.
u 18:53

– Oko Šegona smo imali drukčiji pristup, ali premijer je premijer i on je odlučio o smjeni – kazao je Linić.

Ministar financija Slavko Linić gostujući u RTL-u Danas rekao je da ne očekuje da će ga danas u svom televizijskom nastupu na HRT-u smijeniti premijer Zoran Milanović.

– Oko Šegona smo imali drukčiji pristup, ali premijer je premijer i on je odlučio o smjeni – kazao je Linić o razrješenju svog pomoćnika Branka Šegona i dodao kako on ne odlučuje hoće li do kraja mandata ostati na svojoj poziciji nego će to odlučiti premijer Milanović.

"Što će biti sa mnom, odlučit će premijer"

– Što će biti sa mnom, odlučit će premijer – rekao je Linić i dodao kako je ponudio ostavku nakon što je razriješen dužnosti njegov pomoćnik Branko Šegon. Kazao je kako ima potporu premijera i Vlade za sve reforme koje provodi njegovo ministarstvo.

– Predstečajne su nagodbe projekt Vlade, a ne Slavka Linića ili njegova ministarstva – rekao je ministar i dodao kako su za njih glasovali svi članovi Vlade.

"Nema kriminala u predstečajnim nagodbama"

Ministar Linić je kazao da ne postoji mogućnost da se događa kriminal u predstečajnim nagodbama iako mnogi tvrde da su otpisi dugova netransparentni i kako se biraju načini i svote koje će država oprostiti.

– Imam radnog elana, imam znanje koje mi nitko ne može oduzeti, imam poštenje koje mi nitko neće oduzeti i ono najvažnije – imam rezultate u posljednje dvije godine rada ove Vlade. Što će biti sa mnom, odlučit će premijer – kazao je Linić te objasnio zašto je ponudio ostavku nakon "slučaja Šegon".

"Imam potpunu potporu i premijera i Vlade"

– Kad je u pitanju slučaj Šegon, ocijenio sam da smo imali različit pristup i da sam tek na njegovu javnu intervenciju poduzeo korake i ocijenio da premijer, ako ocjenjuje da je to neprihvatljivo, može odlučiti što hoće – rekao je Linić i dodao da je ostao zato što je "osoba koja nikada ne napušta posao". – Ja ću na tom poslu ostati dok god budem prihvatljiv za Vladu i za svoju stranku – kazao je ministar.

Ne žali se na potporu reformama svog ministarstva. – Sve goleme promjene koje smo preko Ministarstva financija uveli – uvijek je iza njih i iza takvih odluka stajao premijer i cijela Vlada. Prema tome, ja se ne mogu u tom djelu požaliti jer jednostavno imam potpunu potporu i premijera i hrvatske Vlade i ostalih članova Vlade za sve reforme, a nisu bile lagane – ni fiskalizacija, ni promjena poreznih propisa, ni promjena organizacijskog ustrojstva poreza – kazao je Linić te dodao kako ne razmišlja o tome hoće li ga danas na HRT-u Milanović smijeniti.

>>Linić: S Milanovićem o nagodbama nisam razgovarao, a naš odnos neka razjasni on

>>Oporba: Predstečajne nagodbe treba što prije popraviti!

Komentara 25

ZD
zdepar
19:06 21.02.2014.

treba li nam ove godine uopće fašnik !!!!!!!!!!!!

DE
denis12345
19:17 21.02.2014.

Da ovaj ode BDP bi porastao barem 2% zbog rastućeg optimizma.

Avatar WHAZZUP
WHAZZUP
19:11 21.02.2014.

najpopularniji kao i obično...nedugo potom...remetinec

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije