SUNČANO I VRUĆE

Ljeto nam se vratilo: Temperature idu i do 35°C

Splitske plaže prepune su kupača i po najvećoj vrućini
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/23
Autori: Hina, Večernji.hr
23.08.2024.
u 07:56

Očekuje nas ponovno pretežno sunčano i vruće vrijeme. Od ponedjeljka se očekuje mogućnost pljuskova, no vjerojatnije je da će na kopnu doći do manjeg pada temperature, dok će na moru lokalno biti jaka bura.

Hrvatsku danas očekuje pretežno sunčano i vruće vrijeme, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za petak. Vjetar slab, na istoku i umjeren jugoistočni, na Jadranu sjeverozapadni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35 stupnjeva Celzijusovih.

Ujutro će puhati samo slab do umjeren burin, ponajprije na krajnjem jugu. Najniža temperatura u unutrašnjosti bit će od 15 do 17°C, dok će na Jadranu biti između 23 i 25°C, što je vrlo slično kao i danas. U drugom dijelu dana u središnjoj Hrvatskoj bit će sunčano, pretežno vedro i malo toplije nego jučer s temperaturom oko 31°C.

Obilje sunca bit će i u Slavoniji, Baranji i Srijemu, uz tek rijetke oblake. Vjetar će biti slabiji nego u četvrtak, jugoistočni, a temperatura će se kretati od 31 do 33°C, ponegdje i do 34°C, pa će biti vrlo vruće.

Foto: DHMZ

Nad Istrom, Primorjem i gorjem bit će većinom vedro, s malo oblaka. Na obali će ostati vedro u drugom dijelu dana, dok će u Gorskom kotaru i Lici biti sunčano uz malu naoblaku, no postoji mala mogućnost za kratak lokalni pljusak između 14 i 17 sati. Na moru će puhati slab do umjeren maestral, a u gorju će vjetar biti promjenjiv i slab. Temperatura će se većinom kretati između 29 i 32°C, samo u višem gorju bit će malo niža.

U Dalmaciji će također biti sunčano, uz malo oblaka samo u unutrašnjosti, dok će na obali ostati većinom vedro. Oko podneva zapuhat će maestral, slab do umjeren, a temperatura će biti između 32 i 33°C, dok će u Zagori doseći i 35°C.

More se još malo ohladilo zbog bure i njegova temperatura kreće se između 25 i 28°C. Hladnije je na jugu, dok je toplije na sjeveru. Danas će UV indeks biti 6, a na jugu i 7, što znači visoku opasnost od UV zračenja i mogućnost opekline već za 15-ak minuta. Preporučuje se smanjenje izlaganja suncu između 11 i 16 sati, prognozira HRT

>>> FOTO Voda iz fontane, ručnik na glavi, beton i hlad... Pogledajte kako turisti u Dubrovniku pronalaze spas od vrućine

Splitske plaže prepune su kupača i po najvećoj vrućini
1/21
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije