Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drama na moru

Mađare ulovila oluja dok su plovili kajacima kod Raba. Policija ih pronašla na Golom otoku

Tribunj: Pomorska policija u ophodnji kod Tribunja
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/5
03.07.2024.
u 14:10

Pronađeno je svih pet mađarskih kajakaša koji su nestali nakon što ih je u utorak uvečer nevrijeme zateklo na moru kod otoka Raba, izvijestila je u srijedu primorsko-goranska policija.

Postaja pomorske policije Rijeka zaprimila je u utorak oko 20 sati dojavu iz Nacionalnog pomorskog centra Zadar o havariji u akvatoriju otoka Raba, odnosno da je na moru između otoka Raba, Golog otoka i Prvića tijekom jakog vjetra nestalo pet mađarskih državljana u kajaku. Posada policijskog plovila odmah je krenula u akciju traganja i spašavanja u kojoj su sudjelovali i djelatnici plovila Lučke kapetanije Senj i Lučke kapetanije Rab.

Nakon sat vremena zajedničke potrage, djelatnici Lučke kapetanije uočili su četvoricu Mađara, dvojicu u moru, a dvojicu na obali Golog otoka, dok je peti otplivao pa su ga veliki valovi i morske struje odnijeli prema pučini. Potraga je nastavljena u srijedu od ranih jutarnjih sati te je posada policijskog plovila  P-314 oko 5,55 sati na obali kod Rta Markonj na Golom otoku pronašla neozlijeđenog 41-godišnjeg mađarskog državljanina.
  
"Morska havarija je srećom završila bez posljedica za spomenute strane turiste, no, kako se ne bi ponavljali ovakvi i slični događaji i ovom prilikom pozivamo sve nautičare i ostale turiste da redovito prate vremensku prognozu te se ne upuštaju u rizične, potencijalno pogibeljne situacije na moru", poručili su iz policije. Naglasili su da se u slučaju najave jakog vjetra ili drugih nepovoljnih vremenskih prilika, ne odlazi na more jer se situacija na moru može promijeniti u trenutku i dovesti do teških, ali i kobnih posljedica.

VEZANI ČLANCI: 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije