Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NASTRADALI SU STRPLJIVI'

Šef kluba u kojem su nastradali stranci: 'U Split je pristiglo tisuće mladih Šveđana, gomila je nahrupila u isto vrijeme'

Razbilo se staklo ispred noćnog kluba u Splitu
Foto: Dalmatinski portal
1/6
03.07.2024.
u 11:44

Što je najgore od svega, nastradali su upravo ti strpljivi, jer su ih ovi s vanjske strane naguravali prema staklu, ispričao je voditelj kluba

Splet nesretnih okolnosti, tako je sinoćnji incident u splitskom klubu Central opisao voditelj lokala Vedran Duvnjak, nakon što je 24-ero mladih ozlijedio staklo koje je popucalo. Do pucanja staklene stijene došlo je zbog naguravanja, javila je i splitsko-dalmatinska policija, a ne tučnjave. Svi redom stranci, najteže su prošli 20-godišnji mladić te 16-godišnja djevojka koji su zadržani u bolnici. 

- Čak nije bila ni tolika gužva na ulazu u klub, ali se odjednom, oko 23.30 stvorio čep. Svi su nahrupili u isto vrijeme... A što je, zapravo, bilo?! Naknadno sam, raspitujući se, doznao kako je u Split u protekla dva dana organizirano pristiglo 5000 mladih Šveđana, mahom 2006. i 2007. godište. Riječ je o mladosti koja je upravo maturirala, a kako Šveđani ne idu na ekskurzije nego obilježavaju taj čin u životu putovanjem na neku od destinacija, ovaj put izabrali su Split - ispričao je Duvnjak okolnosti ove situacije za Slobodnu Dalmaciju

Razbilo se staklo ispred noćnog kluba u Splitu
1/10

- Naši redari počeli su pojačano kontrolirati osobne iskaznice i provjeravati starosnu dob zbog čega se malo usporio ulazak u klub. Kontrola je bila stroža jer su pokušavali ući i oni ispod 18 godina. Stariji gosti, kad dođu, inače uredno čekaju u redu, a djeca kao djeca. Guraju se... Tako su ti, ne znam kako bi ih više nazvao, švedski adolescenti, koji su pokušavali ući preko reda, počeli gurati prema staklu one koji su uredno čekali. Što je najgore od svega, nastradali su upravo ti strpljivi, jer su ih ovi s vanjske strane naguravali prema staklu - dodao je, te potvrdio kako će klub uz pojačane mjere zaštite nastaviti normalno raditi. 

Inače, još je jutros po pločniku bilo tragova krvi i velikih komada stakla, no radnici Čistoće uspjeli su to počistiti dok nije krenuo veći protok ljudi. Umjesto stakla, prostor noćnog kluba već je ograđen tako da se ne vidi unutra, a više tamo nema ni znatiželjnika koji su htjeli provjeriti što se dogodilo.

POVEZANI ČLANCI:
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije