Rasinja

Majka: Dvije godine svi su bili gluhi, ali bolje ikad, nego nikad

'09.05.2013., Koprivnica - Neven Geci (13) iz naselja Rasinja nedaleko Koprivnice boluje od cerebralne paralize, ali ne uspijeva ostvariti pravo na pomocnika tijekom nastave pa taj posao odradjuje nje
'Marijan Susenj/PIXSELL'
08.07.2013.
u 14:00


Sa sinom je stalno boravila u školi jer je u kolicima zbog cerebralne paralize

Neven Geci iz Rasinje kraj Koprivnice 13-godišnji je dječak koji ima cerebralnu paralizu, prikovan je za kolica i neophodna mu je pomoć. Unatoč svim problemima, šesti razred završio je s odličnim uspjehom.

Pomogli mediji

Prije nepuna dva mjeseca pisali smo o njemu i njegovoj majci Marijani koja je zbog nerazumijevanja institucija cijelo vrijeme s dječakom morala boraviti u školi, prepisivati mu bilježnice, ići s njim na zahod, nositi ga na prvi kat škole. Ono što je dvije godine tražila, sada joj će se konačno i ostvariti. Neven će od nove školske godine uza se imati asistenta u nastavi. Ni dječak, koji je trenutačno na školskim praznicima, niti njegova majka ne skrivaju svoje oduševljenje viješću koja im je neki dan stigla iz rasinjske škole.

- Normalno da smo jako sretni. Puno nam to znači. Ja ću sada biti rasterećena, imati vremena za otići kod doktora, posvetiti se nekim drugim stvarima u kućanstvu. Na žalost, pokazalo se da se čovjek mora boriti za svoja prava kroz medije, da bi se došlo do nekih promjena. Dvije godine su svi bili gluhi na moje vapaje za pomoć, ali - kako se kaže - bolje ikad nego nikad - istaknula je hrabra Marijana i dodala da će sada i njezinu sinu sigurno biti lakše u školi.

- Iako je odličan učenik, uvjerena sam da će sada postizati još bolje rezultate u školi - dodala je Nevenova majka.

Potreba puno više

Da će Neven od jeseni uistinu dobiti asistenta potvrdio nam je i ravnatelj škole Krunoslav Belaj. Kazao je da program pomagača u nastavi provodi Zavod za zapošljavanje u suradnji s Koprivničko-križevačkom županijom.

- Neće samo Neven kroz njega dobiti asistenta, nego i brojna druga djeca s potrebama u županiji. Mi smo predali zahtjev da nam se omogući asistent i za učenicu Ivanu Lovasić te dva pomagača za rad s učenicima romske nacionalnosti u područnoj školi u Kuzmincu i matičnoj školi u Rasinji - rekao je Belaj i otkrio da njihovu školu pohađa 29 Roma ili preko 10 posto učeničke populacije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije