POČELO SUĐENJE BIVŠEM NAČELNIKU PP SISAK

Marijan Detelić niječe da je tražio da se poduzetniku vrati mobitel oduzet tijekom izvida

Sisak: Policija održala konferenciju za medije o zaplijeni veće količine droge
Nikola Cutuk/PIXSELL
03.10.2024.
u 12:00

Optužnica protiv Detalića postala je pravomoćna lani u prosincu, tijekom istrage on se branio da je od ranije u sukobu sa spomenutim policajcem koji ga je prijavio te da je riječ o podmetanju

- Nisam kriv! - kazao je Marijan Detelić (44), bivši načelnik PP Sisak kojem je na Županijskom sud u Zagrebu počelo suđenje jer ga USKOK tereti za trgovanje utjecajem.

Prema optužnici, USKOK ga tereti  da je u listopadu 2022. od svog podređenog tražio da Ervinu Mehinoviću, sisačkom lokalnom poduzetniku i Detelićevom poznaniku vrati mobitel koji je oduzet tijekom kriminalističkog istraživanja. Isto tako tereti ga se i da je od podređenog tražio da izbriše sve poruke koje su Detelić i Mehinović međusobno izmijenili. Podređeni policajac je to odbio i svog šega je prijavio USKOK-u.  Zbog tih optužbi Detelić je bio uhićen u veljači 2023., nakon čega je jedno kratko vrijeme bio u istražnom zatvoru.

Na početku suđenja, Detelić je kazao i da je još suspendiran s mjesta načelnika PP Sisak, a u spis je predao i rješenje disciplinskog suda MUP-a od 10. srpnja 2023. u kojemu je oslobođen za jednu težu povredu službene dužnosti. Tijekom suđenja, reproducirat će se snimke nadzornih kamera od 7. listopada 2022., te će se saslušati i svjedoci koji su ispitani u istrazi. Prihvaćen je i prijedlog obrane da se napravi telekomunikacijsko vještačenje Detelićeve lokacije u vrijeme inkriminacije, dok će se o saslušanju tri svjedoka koje je predložila obrana, odlučiti tijekom postupka. 

Optužnica protiv Detalića postala je pravomoćna lani u prosincu, tijekom istrage on se branio da je od ranije u sukobu sa spomenutim policajcem koji ga je prijavio te da je riječ o podmetanju. Inače, pretragama je u Mehinovićevom mobitelu bila nađena komunikacija iz koje proizlazi da je od on Detelića tražio da mu u policijskom informacijskom sustavu provjerava neke podatke o prometnom prekršaju, ali i da provjeri podatke što se događa u jednom upravnom postupku.

POVEZANI ČLANCI:

GALERIJA Ljudi bježe u panici, nebo prošarano projektilima, ogromni krateri... ovako je Izrael izgledao nakon napada

Sisak: Policija održala konferenciju za medije o zaplijeni veće količine droge
1/25
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije