'RADI SE O SITNIM SREDSTVIMA'

Marijan Pavliček: 'Čak šest zastupnika većine glasovalo je protiv interesa građana i djece Vukovara'

Zagreb: Marijan Pavliček o deratifikaciji Istanbulske konvencije
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
17.10.2024.
u 19:16

"Ako nisu bili u stanju prihvatiti te amandmane sada, kada su na vlasti, kada će to moći" izjavio je saborski zastupnik i predsjednik Hrvatskih suverenista.

Kako se i očekivalo Vlada RH je odbila predložene amandmane na rebalans proračuna pa su tako među svim odbijenim amandmanima i svih šest koje je predložio saborski zastupnik i predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček. - Malo je reći da sam razočaran s činjenicom da su ti amandmani odbijeni jer se radi o potrebama djece. Očigledno je kako su koaliciji HDZ-DP usta puna Vukovara ali kad treba nešto učiniti onda ih nema nigdje. Što je najgore u svemu tome radi se o sitnim sredstvima za jedan državni proračun ali niti to nije moglo da se uradi za Vukovar i istok Hrvatske - rekao je Pavliček.

Podsjeća kako se tri njegova amandmana odnose na demografske mjere ali ističe i kako ga je najviše pogodila činjenica što je Vlada odbila i tri amandmana koja se odnose na gradnju tri školske sportske dvorane. Dvije od njih, one u Drenovcima i Šarengradu, se odnose na osnovne škole, a treći se odnosi na izgradnju školske sportske dvorane u Strukovnoj školi Marko Babić u Vukovaru.

- Govorimo o demografiji i pozivamo mlade da ostanu ili da se vrate, a djeca nam nemaju školske dvorane nego tjelesni odgoj imaju na livadi ili u hodniku. Žalosno i sramotno. Najviše me zaboljelo što je šest saborskih zastupnika HDZ-a i DP-a iz Vukovara glasovalo protiv izgradnje školske sportske dvorane u Vukovaru. Toliko brinu za djecu Vukovara da nisu mogli glasati za izgradnju dvorane. Ne znam kako će za dan dva doći u Vukovar i govoriti nešto kada su se ovako ponijeli. Vjerujem kako će i građani sve to zapamtiti i adekvatno ih „nagraditi“ na nekim izborima - kaže Pavliček koji ne krije svoje ogorčenje.

POVEZANI ČLANCI:

Dodaje i kako ovo nije prvi put da predlaže amandmane koji su odbijeni ali i da je ovo bilo prvi put da je čak šest saborskih zastupnika većine moglo glasati za. - Ako nisu bili u stanju prihvatiti te amandmane sada, kada su na vlasti, kada će to moći. Očigledno je kako je stranačka stega bila jača od interesa građana i djece radi kojih će oni i dalje nastavu tjelesnog odgoja imati na ledini, u dvorištu, na hodniku ili u učionici - zaključio je Pavliček.

>> FOTOGALERIJA O njoj je pričala cijela Hrvatska, a sad je u očajnoj situaciji: Nemam plaću, samohrana sam majka

Zagreb: Marijan Pavliček o deratifikaciji Istanbulske konvencije
1/13
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije