Rusija

Medvedev zahtjeva bolju suradnju s EU

Dmitrij Medvedev
AFP
07.11.2009.
u 15:47

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev priznao je kako je korupcija u Rusiju uzela maha što se manifestiralo među ostalom i na lokalnim izborima koji su održani prošlog mjeseca.

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev u razgovoru s njemačkim Spiegelom je izjavio kako je korupcija u Rusiju uzela maha što se manifestiralo među ostalom i na lokalnim izborima koji su održani prošlog mjeseca. Medvedev je naglasio da će predložiti razna poboljšanja izbornog sustava koje će artikulirati na predstojećem obraćanju naciji.

Medvedev je također zatražio da se njegova zemlja konačno prihvati kao partner koji može pridonijeti razvoju EU. Svoje zalaganje za užom suradnjom Europe i Rusije je obrazložio istim vrijednosnim i političkim sustavom.

U razgovoru, Medvedev je opovrgnuo glasine da će premijer Vladimir Putin i on odlučiti sami o tome kome će pripasti predsjednički mandat 2012. godine. Dodao je kako su nedavne izjave bivšeg KGB-ovca krivo shvaćene. Naime, bivši ruski predsjednik je izjavio kako će se on i Medvedev dogovoriti o tome tko će se kandidirati kako se ne bi međusobno morali natjecati, no samo u slučaju da građani još uvijek budu blagonakloni prema ruskom dvojcu. Prigovor kako rusko političko vodstvo ne uzima u obzir želje građana Medvedev je okarakterizirao kao smiješne.

Ruski predsjednik je također ustvrdio da postoji velika mogućnost da se do kraja godine potpiše međunarodni sporazum o razoružavanju. Medvedev se izjasnio i o iranskom "problemu" te naglasio da je moguće da će se uvesti sankcije ne bude li se ubrzo postigao dogovor o daljnjoj suradnji Teherana i Međunarodne zajednice. Na kraju se osvrnuo na afganistanski rat te naglasio da ne uspostavi li se stabilna politička vlast u zemlji, vojni se ciljevi neće moći ostvariti.

Komentara 16

AL
alabamaU
17:49 07.11.2009.

Pozdrav tebi Gioco vitezu s macem od zlata.

ĐK
đoko_krstaš
18:13 07.11.2009.

klap klap klap samuraju

AL
alabamaU
18:00 07.11.2009.

ISPRAVAK graditi plinovod preko njenog teritorija za EUROPU.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije