BLISKI SUSRET

Liječnica o muškarcu kojeg je napao medvjed: To su lakše ozljede uz mogućnost prekvalifikacije

Životinje u prirodi
Dino Stanin/PIXSELL
07.09.2024.
u 16:14

Napadi se obično događaju u situacijama kada se medvjed osjeća ugroženim, posebno ako se radi o ženki s mladima

Medvjed je sinoć oko 22:30 na području Plitvičkih jezera napao čovjeka, donosi Lika online. Napad se dogodio na području Čuljić Krčevina unutar Nacionalnog parka Plitvička jezera, a stradao je muškarac rođen 1960. godine Ravnateljica OB Gospić, Sandra Ćubelić, potvrdila je portalu kako je u bolnicu zaprimljen pacijent s ozljedama koje se tretiraju kao lakše tjelesne ozljede. Iako su napadi medvjeda izuzetno rijetki, oni su potencijalno opasni, pa je ovaj muškarac imao sreću.

I iz policije su potvrdili događaj. U Hrvatskoj su već zabilježeni napadi medvjeda, ali oni su rijetki. Medvjedi su autohtona vrsta na području Gorskog kotara, Like i dijelova Dalmatinske Zagore. Napadi se obično događaju u situacijama kada se medvjed osjeća ugroženim, posebno ako se radi o ženki s mladima. Unatoč tome, medvjedi su prirodno plašljive životinje i izbjegavaju ljude.

Naime, medvjed je muškarca ugrizao za ruku te je 64-godišnjak pritom zadobio ozljede šake, razderotinu mišića i ogrebotine po licu.  Ravnateljica bolnice Sandra Ćubelić rekla je Hini da je ozlijeđeni muškarac stabilno te je smješten na odjelu kirurgije. "To su lakše tjelesne ozljede uz mogućnost prekvalifikacije. Pacijent mora ostati pod nadzorom", navela je Ćubelić. Po njezinim riječima napadi divljači na ljude nisu česti ali ishod može biti vrlo opasan.

POVEZANI ČLANCI:

>> FOTOGALERIJA Ovo su najsigurnije zemlje u koje biste mogli pobjeći ako Putin doista pokrene nuklearni rat

Životinje u prirodi
1/20
Ključne riječi

Komentara 15

GL
globalsolutions
13:10 07.09.2024.

Medvjed završio u bolnici?

Avatar Salt-n-Pepa
Salt-n-Pepa
13:14 07.09.2024.

Tko? Medvjed? Na kojem odjelu?

IV
Ico_voljevica
13:24 07.09.2024.

Kaj ke delal v šume u 22.30?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije