pukanićeve poruke

Mesić: Objavljivanje Pukanićevih SMS-ova je nedopustivo

mesić
Foto: Antonio Bronić/VLM/Pixsell
1/3
25.03.2010.
u 11:32

Nedopustivo je da se u u dokaznom materijalu našlo nešto što nema veze sa sudskim slučajem, poručio je Ranko Ostojić.

- Za mene je objavljivanje privatnih SMS-poruka pokojnog Ive Pukanića nedopustivo. To je za svaku osudu - kazao je danas bivši predsjednik Stjepan Mesić komentirajući objavljivanje SMS-poruka koje je Ivo Pukanić 2008., sve do ubojstva, razmjenjivao s mnogim političarima, kolegama...

>>Objava Pukanićevih SMS-ova: Javnost to treba znati

Ostojić: Neka DORH istraži je li objavom SMS-ova prekršen zakon

Saborski odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost zaključio je jednoglasno da je "curenje" transkripata SMS-poruka pokojnog Ive Pukanića opasan presedan koji zadire u ljudska prava.

- Ići ćemo, ako treba, i s izmjenama zakona da se takva stvar ograniči zbog zaštite građanskih prava. Nedopustivo je da se u u dokaznom materijalu našlo nešto što nema veze sa sudskim slučajem. Na ovaj je način došlo do dodatnog kažnjavanja žrtava - poručio je Ranko Ostojić, predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalu sigurnost.

Dodao je i da Odbor smatra da nadležna institucija, odnosno DORH, treba ispitati ima li u ovom slučaju i elemenata kaznenog djela.

Komentara 38

FL
flok
21:55 25.03.2010.

pa zar nije on isti objavljivao transkripte

IS
istima
12:06 25.03.2010.

Aha.... ukazalo malo preveć visoko...... pa sad nema veze sa sudskim slučajem. A i onaj dio koji je cenzuriran....... je jako jako indikativan

Avatar punkufer
punkufer
12:49 25.03.2010.

Izgleda da Mesić želi nešto sakriti. Poznata je stvar da su Mesić i Pukanić bidi prijatelji i u stalnom kontaktu. Javnost bi trebala znati o čemu je predsjednik države razgovarao s osobom koja je bila povezana s mafijom, obavještajnim podzemljemm i kriminalom. Uskok steže obruč oko Mesića. Još malo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije