TERORISTIČKI NAPAD

Mevlid Jašarević pravomoćno osuđen na 15 godina

mevlid jašarević
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
20.11.2013.
u 21:05

Sud je Jašarevićevo djelo okarakterizirao kao krivično djelo terorizma, počinjeno s predumišljajem

Apelacijsko vijeće suda BiH pravomoćno je osudilo Mevlida Jašarevića na 15 godina zatvora zbog napada na veleposlanstvo u Sarajevu iz 2011. godine.

Naime, kao pripadnik vehabija, Jašarević je iz automatskog oružja gotovo pola sata pucao s ulice po zgradi veleposlanstva, sve dok ga snajperskim pogotkom u nogu nije zaustavio pripadnik specijalnih policijskih postrojbi. Jašarević nije ranio nikoga unutar objekta, ali je ranjen jedan od bosanskohercegovačkih policajaca koji su radili na osiguranju objekta.

Sud je Jašarevićevo djelo okarakterizirao kao krivično djelo terorizma, počinjeno s predumišljajem što je dokazano pronalaskom dva DVD-a snimljena prije napada. Na njima Jašarević navodi svoju oproštajnu poruku uz tvrdnju kako planira prisiliti vladu SAD da odustane od vojnog angažmana u Afganistanu. U poruci je unaprijed tražio i oprost od svoje majke ako u njegovom napadu strada netko od muslimana zaposlenih u veleposlanstvu, iako je i njih Jašarević smatrao neprijateljima islama.

Komentara 1

DU
Deleted user
11:52 21.11.2013.

I gdje tu pravda,Jasarevic,za pokusaj ubistva dobijo 15 godina robije,Berevik za ubisto 80-ak ljudi dobijo 20 godina robije,onaj Frankllin u Americi drzava Missuri,prije dva dana pogubljen spricom zbog ubistva,20 gradjana amerike,vecinom crnci i zidovi,amerikanci vec sto godina ubijaju diljem svjeta,i niko ni je od njih osudjen,niti je nazvan teroristom?????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije