PREHRAMBENA KOMPANIJA

MHP prvi put sudjeluje na Međunarodnom jesenskom sajmu u Gudovcu

Foto: MPH
1/3
13.09.2024.
u 16:06

Od ulaska na hrvatsko tržište 2019. godine, kompanija je uložila ukupno 44,5 milijuna eura i otvorila više od 200 novih radnih mjesta

Nakon nedavnog sastanka s predstavnicima hrvatske Vlade, na kojem je predstavio ulaganja u Hrvatsku te potencijalne buduće projekte, tvrtka MHP ove godine prvi put sudjeluje na Međunarodnom jesenskom sajmu u Gudovcu, objavljeno je u priopćenju. Tradicionalni događaj, koji okuplja velik broj poljoprivrednika i proizvođača hrane, sjajna je prilika za predstavljanje kompanije hrvatskoj poljoprivrednoj i agrotehnološkoj zajednici te drugoj zainteresiranoj javnosti.  

MHP je međunarodna prehrambena i agrotehnološka kompanija s prihodima većim od 2,72 milijarde eura i 32.000 zaposlenih diljem svijeta. Od ulaska na hrvatsko tržište 2019. godine, kompanija je uložila ukupno 44,5 milijuna eura i otvorila više od 200 novih radnih mjesta.

"Posljednjih pet godina kontinuirano ulažemo u Hrvatsku i izuzetno nam je važno da hrvatsko društvo bolje upozna MHP. Kao i u Ukrajini, Europi i ostatku svijetu, naši ciljevi u Hrvatskoj usmjereni su na jačanje kapaciteta domaće prehrambene industrije, osnaživanje prehrambene održivosti i doprinos gospodarskom razvoju regija u kojima djelujemo. MHP, kao kompanija s ukrajinskim korijenima i međunarodnim dosegom, planira nastaviti svoja ulaganja u Hrvatskoj", izjavio je Andriy Bulakh, član Uprave MHP-a.
MHP je na hrvatsko tržište ušao akvizicijom kompanija Perutnina Ptuj i PP Pipo Čakovec. Ove godine je dodatno povećao svoja ulaganja preuzimanjem Tonija, jedne od vodećih domaćih kompanija za otkup, sušenje i skladištenje žitarica. Osim toga, MHP i Perutnina Ptuj planiraju uložiti 10 milijuna eura u silos kapaciteta 50.000 tona u Hercegovcu u blizini Bjelovara. Ova će infrastruktura služiti kao centar za otkup, sušenje i skladištenje žitarica, otkupljujući izravno od domaćih poljoprivrednih proizvođača.

POVEZANI ČLANCI:

Nadalje, MHP je odabrao Hrvatsku za lokaciju nove tvornice za proizvodnju hrane za kućne ljubimce. Tvornica, kojom će upravljati novoosnovana kompanija MHP Pet Food u Hrvatskoj, započet će s radom 2026. godine. Ukupno ulaganje od 40 milijuna eura osigurat će i 200 novih radnih mjesta. Ova tvornica bit će prva takve vrste za proizvodnju mokre hrane za kućne ljubimce u Hrvatskoj te će biti opremljena najmodernijom tehnologijom s visokim stupnjem automatizacije i najvišim standardima kvalitete.

"Ponosni smo što kompanije poput MHP-a predstavljaju Ukrajinu na međunarodnim platformama i dokazuju svoju lidersku poziciju u sektoru prehrane te tako jačaju ukrajinsku poziciju na međunarodnoj sceni. MHP je važan igrač u Hrvatskoj i drago nam je vidjeti kako doprinosi, ne samo gospodarskom rastu i inovacijama u zemlji, već i sigurnosti i kvaliteti hrane", rekao je Kirilič Vasilj, veleposlanik Ukrajine u Hrvatskoj, navodi se u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije