tolušić penavi

'Mi kao vlada ne možemo utjecati ne možemo utjecati na neovisnost pravosuđa'

Patrik Macek/PIXSELL
10.09.2018.
u 16:34

Penava je u svom istupu prozvao niz institucija tvrdeći da se nije učinilo dovoljno u rasvjetljavanju ratnih zločina i kod potrage za nestalima

I potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede prokomentirao je istup gradonačelnika Vukovara Ivana Penave koji je najavio mirne prosvjede u gradu kako bi napravili pritisak na nadležne institucije koje bi trebale procesuirati ratne zločine. Penava je u svom istupu prozvao niz institucija tvrdeći da se nije učinilo dovoljno u rasvjetljavanju ratnih zločina i kod potrage za nestalima.

 

- Sigurno da se u tom pogledu može napraviti više iako u zadnje dvije godine ima pomaka u određenim procesima. Dolazim iz Virovitičko-podravske županije i jedan od najvećih pokolja u Domovinskom ratu je bio u Četekovcima, Čojlugu i Balincima i u Voćinu.

Zadnjih godinu dana su zločinci koji nisu bili procesuirani, procesuirani. Da li se to moglo napraviti 2000. ili 2005.? Sigurno da. Ono što moramo znati je da mi kao Vlada ne može utjecati na neovisnost pravosuđa, DORH-a i ostalih koji tu trebaju odrediti svoj dio posla.

Policija je svoj dio posla davno odradila. Meni je drago da u zadnje dvije godine imamo pomake u određenim procesima, rekao je Tolušić.

>> Pogledajte video - Razgovor s Bojanom Glavaševićem

Komentara 13

I1
ing-12345
16:45 10.09.2018.

Možete promijeniti zakone i organizaciju pravosuđa ispravak krivog navoda : krivosuđa u Hrvatskoj. A da možete djelovati na to krivovosuđe upravo nam je pokazao ministar unutrašnjih poslova Božinović kod skandalozne presude narko dileru Kruljcu koji je "samo čuvao" drogu sau sa vagom i 130.000 eura za Toma Forda, koji je brat Alana Forda.

RI
rightside
16:43 10.09.2018.

ma daj? zbilja nemozete utjecat??))))))) a ko uopce onda moze nesto naredit ili reci pravosudju? npr jezic vam jos nije vratio 5,5mil. eura i to ste vi vec zaboravili? ko i njegovo procesuiranje..ili je tih par milja dar njemu jer je svjedocio protiv sanadera?? da sad ne spominjem sve slucajeve po redu,, penava vam je dobro rekao,, maknite se ako to ne mozete rjesit,,

Avatar maldex
maldex
16:46 10.09.2018.

Vidi lumena što nam ispriča : "Na neovisnost pravosuđa ne mogu utjecati" !? Ali zato jako dobro mogu utjecati na OVISNOST pravosuđa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije