STRANAČKI KOLEGA

Milanović: Fred Matić je bio ništa lažno. Pamtit ću ga, bio je prijateljčina

Zagreb: Premijer i ministar branitelja položili vijence u povodu Dana neovisnosti
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
23.08.2024.
u 18:44

Nažalost, danas nas je napustio europarlamentarac, moj stranački kolega, svojevremeno i prijatelj, prijateljčina, drugarčina Predrag Fred Matić, poručio je predsjednik RH

Povodom smrti hrvatskog dragovoljca, bivšeg ministra i europarlamentarca Predraga Freda Matića oglasio se hrvatski predsjednik Zoran Milanović. Inače, Matić je bio na čelu Ministarstva branitelja u vrijeme SDP-ove Vlade koju je vodio Milanović. 

- Nažalost, danas nas je napustio europarlamentarac, moj stranački kolega, svojevremeno i prijatelj, prijateljčina, drugarčina Predrag Fred Matić. Čovjek hrabar, dobar, nepatvoren, u skladu s onom Baretovom pjesmom, kako je nazvao i svoju knjigu, ona logorska sjećanja iz zarobljeništva u Srbiji, ako se dobro sjećam "Ja sam samo čovjek, moje ime nije važno, ovo što pričam, to je moj život, ništa lažno" - dao je Milanović izjavu u Koprivnici.

- I Fred je bio ništa lažno, još zadnjih mjesec dana dok još to nije izašlo u javnost, provjeravali smo, nadali se da će se izvući od teške upale gušterače. Nije, i napustio nas je. Pamtit ću ga, bio je prijateljčina, postoji druga riječ, ali bio je kit - poručio je Milanović. 

SDP-ov eurozastupnik bio je u bolnici posljednjih tjedana zbog komplikacija povezanih uz žuč. ''Stanje mu je ozbiljno, ali je stabilno, a do potpunog ozdravljenja, obitelj ne želi iznositi detalje o njegovom zdravstvenom stanju u javnost te moli za privatnost i razumijevanje'', poručili su ranije iz SDP-a. 

POVEZANI ČLANCI:

>> GALERIJA Predrag Fred Matić kroz godine

Zagreb: Premijer i ministar branitelja položili vijence u povodu Dana neovisnosti
1/26

Komentara 6

AL
Aleluja
19:30 23.08.2024.

Vrana vrani oči ne vadi. Dva lažnjaka

DA
dalmatimun1
20:19 23.08.2024.

Takvome biti prijatelj je zaista jadno

Avatar DuxChroatorum
DuxChroatorum
19:16 23.08.2024.

pokojniku neka Bog podari mir i spokoj A kvazifrajeru da ode na političko smetlište

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije