Yuri Milner

Milijarder se odrekao ruskoga državljanstva: 'Nikad se nije sastao s Putinom'

New York: Stephen Hawking najavio nanocraft letjelice za  Alpha Centauri zvjezdani sustav
Foto: Li Changxiang
1/2
11.10.2022.
u 10:22

Milner je izraelski državljanin od 1999., a Rusiju nije posjetio od 2014, prema podacima na internetskoj stranici DST Globala.

Izraelsko-ruski milijarder Yuri Milner rekao je u ponedjeljak da se odrekao ruskoga državljanstva nakon što je napustio zemlju 2014.

Milner je osnivač internetske investicijske tvrtke DST Global i bogatstvo je stekao oslanjajući se na kineske tehnološke kompanije poput internetske platforme Alibabe i JD.com.

"Moja obitelj i ja Rusiju smo zauvijek napustili 2014., nakon ruske aneksije Krima", napisao je u tvitu. "Ovo ljeto službeno smo završili proces odricanja od ruskoga državljanstva", objasnio je.

Milner je izraelski državljanin od 1999., a Rusiju nije posjetio od 2014, prema podacima na internetskoj stranici DST Globala. On također u Rusiji ne posjeduje imovinu, 97 posto njegova bogatstva stvoreno je izvan zemlje. 

Na stranici također piše da "se Yuri nikada nije sastao s Vladimirom Putinom, ni individualno ni u skupini". 

VIDEO: Glavni britanski obavještajac: Rusi su iscrpljeni, nedostaje im oružja za rat, građani su počeli shvaćati što se događa!

 

Komentara 12

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
09:33 23.10.2022.

Ne razumijem ovu potrebu javne objave da se odričeš ruskog državljanstva. Uz to istcati da si Rusiju napustio 2014 nakon aneksije Krima, te da nemaš imovinu u Rusiji. To više sliči na potez očajnika iz straha od sankcija. Osobno se ne bih nikada odrekao državljanstva svoje rodne grude, zbog neslaganja s trenutnom politikom. U svakom slučaju priča se može odlično uklopiti u nametnuti narativ.

DU
Deleted user
19:28 11.10.2022.

sve je to jedna te ista prica. nije on ni rus ni izraelac ni amerikanac nego zidov.

VI
vidum
12:40 11.10.2022.

Kako je postao milijarder? Ili i on ima HDZ-ovu iskaznicu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije