Milinović i Bajs otvorili Jesen u Lici nazdravljajući mađarskim vinom

milinović, bajs
Marko Čuljat
03.10.2009.
u 12:56

- Nema mjesta pesimizmu u Hrvatskoj koji ne stanuje u našim srcima. Na ovakav način treba raditi i u doba krize – istakao je ministar Darko Milinović.

GOSPIĆ – Ovom izložbom na kojoj je 240 izlagača iz Hrvatske i susjednih država Ličko-senjska županije pokazuje cijeloj Hrvatskoj da joj nije uteg oko vrata. Lika prednjači u mnogim područjima. U turizmu je imala ove godine porast od pet posto. Nema mjesta pesimizmu u Hrvatskoj koji ne stanuje u našim srcima. Na ovakav način treba raditi i u doba krize – istakao je ministar Darko Milinović, izaslanik predsjednice Vlade Jadranke Kosor otvarajući XI. izložbu Jesen u Lici.

Ovogodišnja izložba održava se pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog sabora i Vlade RH. Na otvaranju je bio i ministar turizma Damir Bajs. Sve je započela gospićka ekološka udruga Kap života s nekoliko izlagača pod šatorom. Ovo je jedna od rijetkih izložbi gdje se eksponati mogu i kušati: od ličkog meda preko kolača, do vina i rakije, pršuta i kobasica. Na jednom štandu se pekla i lička šljivovica.

Brojni pčelari izložili su med i proizvode od meda. Samo zahvaljujući izložbi i financijskoj potpori Ličko-senjske županije započelo je i ocjenjivanje ličkog meda i poznatih sireva, a Poljoprivredna zadruga Lovinac, koja je jedina preživjela privatizaciju vodi proces zaštite ličkog krumpira kao proizvod s geografskim podrijetlom.

Pojedini izlagači, kao Kuterevčani, demonstrirali su svoje znanje i vještine prerade drveta u razne uporabne predmete i suvenira.

Ključne riječi

Komentara 9

DO
doktorica
14:17 03.10.2009.

glavno da se drže za čaše

IP
iprimorac
08:35 04.10.2009.

opet debilan naslov. Siguran sam da, onaj koji je napisao naslov, ne zna da je bilo mađarsko vino, a da i jeste, sigurno ga oni nisu birali. Tipičan primjer kako članak usrati sa naslovom po čemu je VL poznat.

KA
kajinx
13:21 03.10.2009.

...otvorili Jesen u Lici nazdravljajući mađarskim vinom! Da li ima kraja bezobrazluku naših političara? Treba ih otjerati nazad u školu, početi od prvog razreda sa lekcijom kako poštivati svoj narod i privatnu djelatnost. Usput: Tko je Jadranka Kosir?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije