PLENKOVIĆ ZADOVOLJAN

Ministar vanjskih poslova Sjeverne Makedonije u posjeti Banskim dvorima

Zagreb: Andrej Plenković sastao se s ministrom vanjskih poslova Sjeverne Makedonije
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
20.10.2020.
u 12:59

Premijer i ministar Osmani su razgovarali o europskom putu Sjeverne Makedonije i pripremama za otvaranje pristupnih pregovora s Europskom unijom.

Premijer Andrej Plenković primio je u utorak u Banskim dvorima Bujara Osmanija, ministra vanjskih poslova Republike Sjeverne Makedonije.

Premijer i ministar Osmani su razgovarali o europskom putu Sjeverne Makedonije i pripremama za otvaranje pristupnih pregovora s Europskom unijom.

Iz Vlade kažu da čvrsto podržavaju Sjevernu Makedoniju kao državu kandidatkinju pa očekuju da će se do kraja godine, tijekom njemačkog presjedanja Vijećem EU, sazvati Međuvladina konferencija radi otvaranja pregovora.

Premijer je izrazio zadovoljstvo Izvješćem o napretku koje je objavljeno početkom listopada, a u kojem je Europska komisija ocijenila da je Sjeverna Makedonija stabilno napredovala.

Hrvatska je spremna na nastavak pomoći Sjevernoj Makedoniji u ispunjavanju potrebnih uvjeta za članstvo u Europskoj uniji, stoji u priopćenju Vlade.

U Banskim dvorima se razgovaralo i o dobrim gospodarskim odnosima Hrvatske i Sjeverne Makedonije pa i o skorašnjem održavanju gospodarskog foruma gdje bi, kako kažu iz Vlade, pokrenuli dodatnu gospodarsku suradnju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije