Ne želi vratiti dugovanje

Ministarstvo financija unaprijedilo svoju zaposlenicu koju su prethodno tužili

Ministarstvo financija
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
11.06.2015.
u 17:40

Komentirajući slučaj, Grgić kaže kako se radi još uvijek o predmetu sudskog postupka i kako je žalbeni postupak u tijeku nakon što je prvostupanjska presuda bila u njezinu korist

Ministarstvo financija RH tužilo je svoju djelatnicu Lidiju Grgić za povrat novca zbog neispunjavanja obveza koje je preuzela potpisivajući ugovor s poslodavcem. Ta vijest i ne bi bila čudna kada se ne bi znalo da je Grgić negdje u vrijeme pokretanja sudskog postupka Ministarstvo financija unaprijedilo, odnosno, imenovalo na dužnost pročelnice Porezne uprave područnog ureda Slavonije i Baranje.

Prema informacijama do kojih smo došli Grgić je upućena na poslijediplomski studij na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u akademskoj godini 2003./04. (Fiskalni sustav i fiskalna politika). To školovanje nije završila iako joj je za tu namjenu Ministarstvo financija, Porezna uprava snosilo troškove studija u iznosu od 30.000 kuna. U odgovoru Ministarstva financija stoji kako su nakon što su utvrdili da Grgić nije izvršila preuzete obveze 11. prosinca 2013. godine uputili opomenu pred tužbu kojom se službenici nalaže podmirenje troškova studija u iznosu od 30.000 kuna.

– Unatoč opomeni, službenica nije izvršila preuzetu obvezu povrata troškova školovanja na poslijediplomskom studiju te je Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima predložilo pokretanje postupka pred nadležnim sudom – stoji u odgovoru središnjeg ureda Ministarstva financija. Komentirajući slučaj, Grgić kaže kako se radi još uvijek o predmetu sudskog postupka i kako je žalbeni postupak u tijeku nakon što je prvostupanjska presuda bila u njezinu korist.

– Smatram da i kao svaki drugi građanin Hrvatske imam izbor platiti nešto što se traži od mene ili ne. Svjesna sam da ću, izgubim li spor, morati podmiriti iznos, ali i platiti sudski postupak i kamate. Ne vidim u svemu tome ništa sporno – rekla je kratko Grgić.

Međutim, neki djelatnici Porezne uprave smatraju i kako je cijeli slučaj apsurd te da im nije jasno kako je ministar financija Boris Lalovac na tako odgovorno mjesto mogao postaviti osobu protiv koje je isto to ministarstvo podnijelo prijavu odvjetništvu. Postavljaju i pitanje kako Grgić može voditi Poreznu upravu i prisilno naplaćivati javna davanja kada ni sama ne želi vratiti svoje dugovanje, nego je poslodavac mora tužiti.

>> Porezna uprava kreće s pojačanim nadzorima obveznika fiskalizacije

>> Klikom miša doznat ćete cijenu svoje nekretnine

Komentara 3

DD
ddh
20:48 11.06.2015.

A kaj je tu cudno. Mala je clanica SDP- a, a clanovima partije je sve dozvoljeno. Barem tak misli veliki "Führer" sa svojom bratijom sastavljenom od segrta i propalih studenata u t.zv. vladi. I to bu islo i dalje, tak dugo dok su crveni na vlasti.

BF
bf2
19:55 11.06.2015.

A što si ovi umišljaju?dobila je posao preko veze,a sad bi još da radi i da se obrazuje. Pa nije ovo Njemačaka!

Avatar soliloquy
soliloquy
22:50 11.06.2015.

Pa prvo su joj dali pare, onda su tražili pare nazad, onda je ona najavila tužbu jer nema za platiti, a oni ju unaprijedili i dali joj veću plaću tako da im ipak vrati lovu. I cijeli taj cirkus oko iznosa koji je samo malo veći od jedne mjesečne penzijice jednog Đure Glogoškog.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije