Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priče s dalekog istoka

Ministarstvo trgovine: Istraga Europske komisije o kineskim električnim vozilima tipičan je čin protekcionizma

električno vozilo
VCG
08.12.2023.
u 12:03

Protusubvencijska istraga Europske komisije o uvozu kineskih električnih vozila nema dovoljno dokaza i tipičan je čin trgovinskog protekcionizma, priopćilo je u četvrtak kinesko Ministarstvo trgovine.

Na tiskovnoj konferenciji, glasnogovornik ministarstva He Yadong rekao je da je Europska komisija pokrenula istragu 4. listopada bez ikakve industrijske primjene te da se Kina snažno protivi takvom potezu.

Istraga ozbiljno remeti i narušava globalne automobilske industrijske i opskrbne lance, ne pogoduje kineskim, europskim, pa čak ni svjetskim odgovorima na klimatske promjene te će naštetiti gospodarskim i trgovinskim odnosima Kine i EU-a, rekao je glasnogovornik.

„Nadamo se da će Europska komisija pažljivo saslušati mišljenja svih strana, napustiti trgovinske protekcionističke prakse, podržati automobilske industrije Kine i Europe u produbljivanju trgovinske i investicijske suradnje, promicati obostrano koristan razvoj i stvoriti dobro okruženje kako bi dvije strane zajednički odgovorile na klimatske promjene i postigle zelenu transformaciju”, rekao je.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije