zatražili pomoć gradonačelnika

Mirni prosvjed u Vinkovcima: Roditelje se protive testiranju i cijepljenju djece protiv covida

Branimir Bradarić
Branimir Bradarić
23.02.2022.
u 13:46

U razgovoru s Bosančićem prosvjednici su ne samo iznijeli svoje stavove nego ustvrdili kako su njihova djeca ugrožena te da su radi toga mnogi već zatražili i psihološku pomoć

Pred zgradom Gradskog kazališta Joza Ivakić u Vinkovcima danas je, pred sam početak sjednice Gradskog vijeća Vinkovaca, održan mirni prosvjed desetak roditelja s djecom koji se protive cijepljenju i testiranju djece na covid. Prosvjednici su nosili i razne poruke na kojima stoji kako se protive cijepljenju i testiranju djece. Tu su dočekali i gradonačelnika Vinkovaca Ivana Bosančića od kojega su zatražili pomoć.

U razgovoru s Bosančićem prosvjednici su ne samo iznijeli svoje stavove nego ustvrdili kako su njihova djeca ugrožena te da su radi toga mnogi već zatražili i psihološku pomoć. Tražeći pomoć od gradonačelnika istaknuli su kako ih pogađa i to što radi toga što nemaju covid potvrde ne mogu prisustvovati niti roditeljskim sastancima u školi.

- Ne želimo da nam djecu bilo tko tjera na cijepljenje niti na testiranje. Mislimo da će to ostaviti dugoročne posljedice na našu djecu. Cjepiva protiv koronavirusa su eksperimentalna i nema nikakvih dokaza da su neškodljiva - rekli su prosvjednici.

Nakon što je saslušao okupljene prosvjednike, koji su prosvjedovali mirno, Bosančić je rekao kako poštuje svačije pravo na javni prosvjed i mišljenje.

- Nisam u mogućnosti bilo što poduzeti jer kao gradonačelnik za to nemam ovlasti. Ja sam ekonomist, nisam medicinske struke i ne volim govoriti o stvarima koje baš dovoljno ne razumijem. Ja svojoj djeci želim najbolje kao i vi. Kroz svo ovo vrijeme nisam nikada želio nikoga prisiliti na bilo šta, niti mu reći što da radi. Kao gradonačelnik moram misliti na sve građane – poručio je Bosančić.

Ključne riječi

Komentara 1

RB
Rastu Brojke
22:29 23.02.2022.

Kaže gradonačelnik ne bi se štel mešati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije