Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NITKO NE ZNA O ČEMU JE RIJEČ

Misteriozan monolit pronađen u Nevadi. Lokalni policajci u čudu: Kako je to došlo gore?

Foto: Las Vegas Police - Facebook
1/2
19.06.2024.
u 10:04

Spomenuti monolit sličan je mnogim drugima koji su se pojavili diljem svijeta 2020. godine, koji su i tada izazvali zanimanje javnosti, no čak ni tad nije pronađen odgovor na to što je autor monolita mislio kad je postavio misterioznu strukturu.

Ljudska vrsta može se ponosno dičiti brojnim misterijima i pitanjima na koje su dali odgovor. No, jedan misteriozan monolit koji se ovog vikenda pojavio u pustinji Nevade iznenadio je i lokalnu policiju koja ga je slučajno našla tijekom potrage za nestalom osobom, ali i izazvala brojne nedoumice oko toga tko stoji iza toga i o čemu je ustvari riječ.

Pripadnici policije Las Vegasa pronašli su visoku, reflektirajuću strukturu blizu Gass Peak, područja inače omiljenog među planinarima koje se nalazi sat vremena sjeverno od Las Vegasa.  "Vidimo puno čudnih stvari kada ljudi idu planinariti, kao što je nepripremljenost za vremenske prilike, ne ponesu dovoljno vode... ali pogledajte ovo!

Tijekom vikenda, policija Las Vegasa uočila je ovaj misteriozni monolit blizu Gass Peaka sjeverno od doline. Kako je došlo gore?", zapitali su se policajci na društvenim mrežama.

Spomenuti monolit sličan je mnogim drugima koji su se pojavili diljem svijeta 2020. godine, koji su i tada izazvali zanimanje javnosti, no čak ni tad nije pronađen odgovor na to što je autor monolita mislio kad je postavio misterioznu strukturu.

Jedan od monolita koji je pronađen 2020. godine otkriven je u pustinji Utah, te je iznenadio lokalne vlasti i ostavio ih zbunjenima. Pronašao ga je pilot helikoptera kad je letio iznad njega. U otprilike isto vrijeme jedan je pronađen u Rumunjskoj, potom u Kaliforniji i na otoku Wight u La Mancheu.

Nedavno se pojavio monolit i na vrhu brda u Walesu u ožujku. Promatrači su rekli da je skulptura izgledala savršeno ravno, ali nije nudila nikakve naznake tko ju je mogao tamo postaviti. Monolit dijeli neke sličnosti s monolitom koji se pojavio u legendarnom filmu 2001: Odiseja u svemiru, koji je 1968. režirao Stanley Kubrick, navodi BBC.

Zagrljaj od kojeg strahuje cijeli Zapad: Vladimir Putin stigao u Sjevernu Koreju

1/35
Ključne riječi

Komentara 4

SE
senior12
10:49 19.06.2024.

I u Splitu je jedan pronađen, piše ZDS na njemu.

LO
Lolita3
12:46 19.06.2024.

Nije to ništa. Zar se na obalama Mrtvog mora ne pronađu svakih par godina svitci koji su nekim čudom preživjeli par tisuća godina? Koza upala u grabu, pastir tražio kozu i hop, evo novih svitaka...

PO
Poletarac101
12:05 19.06.2024.

Deda Mraz se napil pa pljucka pomalo....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije