Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKO PRVENSTVO 2006.

VIDEO Osvanula stara snimka: Pogledajte kako 11-godišnji Livaković na tribinama navija za vatrene

Dominik Livaković (11)
Foto: screenshot/instagram
1/5
19.06.2024.
u 09:47

Odjeven u kockasti dres hrvatske reprezentacije, s velikim entuzijazmom skako je i vikao "u boj, u boj".

Hrvatska u srijedu u 15:00 igra drugu utakmicu Europskog prvenstva, i to protiv Albanije, koja je od 24 reprezentacije na Euru druga najlošije plasirana prema FIFA-inom rankingu. Lošije stoji samo Gruzija, koja je na 75. mjestu, dok je Albanija na 66.

Izbornik Zlatko Dalić najavio je promjene u sastavu na današnjem susretu, no jedno je ime gotovo sigurno u početnih jedanaest - ono vratara Dominika Livakovića. Čuvar mreže, koji trenutno brani za turski Fenerbahče, jedno je od najvažnijih imena hrvatske reprezentacije, no ne tako davno danas 29-godišnji Livaković navijao je za svoje najdraže nogometaše i uspjehe vatrenih na terenu.

Instagram stranica Love Croatia objavila je video sa Svjetskog prvenstva 2006., na kojem se vidi kako Livaković, tada 11-godišnji dječak, navija za svoj omiljeni tim. Odjeven u kockasti dres hrvatske reprezentacije, s velikim entuzijazmom skako je i vikao "u boj, u boj".

Inače, Livaković karijeru počinje 2010. u omladinskim kategorijama NK Zadra, a dvije godine kasnije prelazi u NK Zagreb. U kolovozu 2015. godine potpisao je za Dinamo u transferu iz NK Zagreba vrijednom 650.000 eura, a 2023. prelazi u turski Fenerbahče za 6,5 milijuna eura. Livaković je ove sezone u Fenerbahčeu bio standardan te je branio u čak 40 utakmica u svim natjecanjima. Primio je isto toliko golova, dok je 15 utakmica završio s čistom mrežom. Za hrvatsku A reprezentaciju do sada je branio 55 puta.

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, utakmicu protiv Albanije možete pratiti na HRT-u 2. Emisija počinje u 14 sati, a prijenos meča je sat vremena kasnije. Riječ je o najvažnijoj utakmici vatrenih u dosadašnjoj fazi natjecanja, s obzirom na to da su u prvom kolu već izgubili protiv Španjolske (0:3) i da bi im kiks protiv Albanije ugrozio šanse za plasman u osminu finala. U trećem kolu izabranici Zlatka Dalića igraju protiv Italije, koja je ranije slavila protiv Albanije 2:1.

FOTO Ovako su izgledali mali vatreni prije nego što su postali slavni. Neke od njih nećete prepoznati

Dominik Livaković (11)
1/21

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije