vozio pijan

Mitrovski ogorčen na medijski linč zatražio razrješenje s dužnosti

policija
Davor Puklavec/Pixsell
26.06.2010.
u 12:50

Vrlo indikativna činjenica da je vijest obznanjena u medijima tek nakon mjesec dana od samog događaja, a to je procurilo u javnost nakon inzistiranja određenih osoba koje su me pošto poto htjele diskreditirati, kaže Mitrovski.

VUKOVAR - Emil Mitrovski, zamjenik državnog odvjetnika u Vukovaru koji je 25. svibnja zatečen u teškom pijanom stanju sa oko 3 promila alkohola u krvi u svom automobilu u središtu Vukovara zbog čega je Županijski državni odvjetnik Državnoodvjetničkom vijeću podnio zahtjev za pokretanje stegovnog postupka, novinarima je dostavio priopćenje u kojemu izražava žaljenje zbog događaja od prije mjesec dana ali i gorčinu zbog medijske pozornosti, te priopćuje da je 23. lipnja pismenim putem zatražio svoje razrješenje sa dužnosti koju obavlja.

- Duboko sam potresenih i ogorčen na medijski linč koji se ovih dana vrši na mene. Vrlo indikativna činjenica da je vijest obznanjena u medijima tek nakon mjesec dana od samog događaja koji se dogodio 25. svibnja 2010. godine, a to je procurilo u javnost nakon inzistiranja određenih osoba koje su me pošto poto htjele diskreditirati kao čovjeka i profesionalca, jer u suprotnom nije mi jasno zbog čega ta vijest nije obznanjena istoga dana ili dan poslije nemilog događaja. Činjenica je da sam napravio pogrešku zbog koje se kajem i zbog koje ću se kajati dok sam živ - navodi Mitrovski u priopćenju i ističe da "u mojih 50 godina života i 20 godina profesionalnog rada kao odvjetnika, suca i državnog odvjetnika doslovno nikada nisam imao niti jednu mrlju odnosno niti jedan stegovni postupak, a čak nisam imao niti jednu prekršajnu prijavu".

Dodaje kako nije zaslužio da ga se "na ovakav način razapinje u medijima zbog jedne pogreške koja se mogla dogoditi svakom od nas" i podsjeća kako je " bilo identičnih slučajeva pravosudnih dužnosnika koji su također bili obznanjeni u medijima, ali isti nisu snosili nikakve konsekvence".

Duboko razočaran, kaže Mitrovski, podnosi zahtjev za razrješenje a ovim priopćenjem želi da javnost dobije "cjelovitu sliku o meni kao čovjeku i profesionalcu, jer smatram da sam nakon svega to zaslužio".

Komentara 14

DA
damirtankovic
23:14 26.06.2010.

@1234 Ak ste vi u Vukovaru okupirani, onda smo mi u Zagrebu već odavno pokojni!!!

OB
-obrisani-
13:16 26.06.2010.

Duboko razočaran? Ovo je katastrofa od izjave jednog dužnosnika DORH-a kojemu provođenje i poštivanje zakona treba biti ne samo profesija, nego i primjer ostalim građanima. A kakav primjer daje on? Da je nornalno na brdovitom Balkanu sjedati pijan ka\' šlapa za volan i glumiti uglednika? No s obzirom da mu je šef Veliki ladičar, a kolega dični uskočki sudac Lozina ovakve me izjave uopće ne iznenađuju, dapače.......

CE
cericzel
15:08 26.06.2010.

Fakat napali čovjeka ko da se nikad nitko nije napio. Nek baci kamen svatko.. Bandić je skrivio prometnu, POBJEGAO s mjesta nesreće, i šta? Za nagradu je dobio još jedan mandat!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije