Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
priznali krivnju

Mjesec dana prostituirali djevojku, prijetili joj i tukli je, dobili 10 mjeseci zatvora

Ilustracija zlostavljanja žene
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
31.05.2024.
u 13:48

Istragom je otkriveno da su supružnici u tih mjesec dana na djevojci ostvarili dobit u iznosu od 76.700 kuna (nešto više od 10.000 eura)

Malo više od mjesec dana u 2016. godini, bračni par je u svom stanu zatočio mladu djevojku te ju tjerao na prostituciju, fizički zlostavljao i prijetio joj smrću. Općinski sud na Kvarneru presudio je 10. travnja ove godine da su zlostavljači krivi, no kazna koju su im odredili čini se sramotno niska. Moraju vratiti državi profit koji su ostvarili prostituiranjem djevojke i "odležati" 10 mjeseci u zatvoru.

Bračni par (45 i 40 godina) je objavio oglas u kojemu je stajalo "Carla, 19 godina, opis: Grudi 6, sramežljiva i napaljena bucka, ispunjava sve vaše želje i vašu maštu pretvara u stvarnost u svom domu. Diskrecija zajamčena od 0 do 24" uz broj mobitela na koji ih se može kontaktirati, prenosi 24sata. Jedan od supružnika zatim je putem mobitela dogovarao pružanje spolnih usluga po cijeni od 500 kuna za pola sata i 800 kuna za sat vremena.

Kada se djevojka pobunila, kazali su joj da se mora nastaviti time baviti najmanje mjesec dana dok ne plati dug, prijetili su joj da će doći po nju ako sama ne dođe u njihov stan, da će ju istući ili prijaviti policiji, da će ju pronaći makar otišla u Australiju te da ju neće samo ubiti već i mučiti nju i njenu majku, sve dok ne otplati dug od 500 eura. "Kako ne želiš pi*** ti materina, ja sam za tebe platio oglas za tri mjeseca 500 eura, bit ćeš ovdje dok ga ne otplatiš" kazao joj je svodnik.

Njegova je supruga sastavila raspored za djevojku koja je od ponedjeljka do srijede u njihov stan dolazila najkasnije u 7:30, a ostajala je i do dva sata u noći. Četvrtkom, petkom i subotom uopće nije smjela odlaziti doma, a u tome su je spriječili tako što su zaključavali vrata stana i skrivali ključ. Rekli su joj i da imaju pištolj, te da će je "ako treba, ugušiti golim rukama". Ako se klijent ne bi pojavio, šamarali bi je i optuživali, a njen su dug konstantno povećavali tvrdeći da od njih krade i sakriva novac. 

Ovaj se užas odvijao do 11. prosinca 2016. godine kada je muškarac, nezadovoljan jer se klijent nije pojavio, čvrsto stisnuo djevojku za vrat i govorio joj "Ubit ću te, kunem se", te je zatim odgurnuo od sebe. Žrtva je tada uspjela pobjeći te je, u strahu za vlastiti život, zatražila pomoć policije. 

POVEZANI ČLANCI:

Istragom je otkriveno da su supružnici u tih mjesec dana na djevojci ostvarili dobit u iznosu od 76.700 kuna (nešto više od 10.000 eura). Okrivljenici su optuženi za kazneno djelo protiv spolne slobode - prostitucijom iz članka 157. stavka 2. KZ/11, djelo protiv osobne slobode - protupravnim oduzimanjem slobode iz članka 136. stavak 2. KZ/11 te okrivljenik i kazneno djelo protiv osobne slobode - prijetnjom iz članka 139. stavak 2. KZ/11. 

Za navedena djela, supruga je osuđena na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i sedam mjeseci. Izriče joj se djelomična uvjetna osuda na način da se neuvjetovani dio kazne u trajanju od 10 mjeseci ima izvršiti, a uvjetovani dio kazne u trajanju od devet mjeseci neće se izvršiti ako okrivljenica u vremenu provjeravanja od tri godine ne počini novo kazneno djelo. Njen suprug osuđen je na dva mjeseca dulju uvjetnu kaznu, a neuvjetovani dio zatvorske kazne i za njega iznosi 10 mjeseci. Zarađenih 10.179,84 eura postaje imovina Republike Hrvatske. 

Sud je prvu presudu donio 19. ožujka 2019., no okrivljenici su se na nju žalili pa je predmet vraćen na sud. U ponovljenom postupku, supružnici su izjavili da priznaju krivicu za navedena kaznena djela, te obećali da ih više neće činiti. Kazali su da su u navedenom razdoblju bili pod utjecajem alkohola i droga, no u međuvremenu su prestali konzumirati te substance. Okrivljenica je izjavila da je boravila u komuni, a okrivljenik da je "sasvim druga osoba" te da su mu na skrbi bolesni roditelji.

GALERIJA FOTO Kombi krijumčara migranata izgorio čovjeku pred kućom

Ilustracija zlostavljanja žene
1/7
Ključne riječi

Komentara 1

EV
Evojesam
17:51 31.05.2024.

10 mjeseci?!?! Tom sucu i njegovoj obitelji zelim upravo ono sto se dogodilo sirotoj djevojci pa bi mozda malo razmislio koliko je strasan zlocin ovo dvoje i koliko je nedovoljna kazna koju je dosudio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije