Državna cesta D2

Mjesni odbor Šarengrada zaprijetio: Ili izmjene Pravilnika ili blokada graničnog prijelaza

Sastanak Šarengrad
Foto: Pero Ćorić
26.10.2023.
u 14:03

Jedino rješenje za ovaj problem je izgradnja Srijemske transverzale od Iloka do auto ceste s čime bi se sav taj promet preusmjerio na auto cestu. Međutim, nitko ne zna kada će ta cesta biti završena i hoće li ikada biti završena - kazao je redsjednik Mjesnog odbora Šarengrad

Na danas održanom sastanku u Šarengradu, gdje je bilo riječi o prometu teretnih vozila koja svakodnevno prolaze državnom cestom D2 kroz Ilok, potom više naselja pa sve do Vukovara, donesen je zaključak da se ide u izmjene i dopune Pravilnika kako bi se doskočilo prijevoznicima i onemogućio toliki promet.

-Zadovoljni smo jer vidimo da postoji dobra volja što ukazuje i to da su se na sastanak odazvali svi koje smo zvali. Najavljeno je kako uskoro u Vukovaru svoj ured otvara i Inspekcija sigurnosti cestovnog prometa i cesta koja će početi sa svakodnevnim kontrolama. Oni će svakodnevno kontrolirati promet i ako bude prekršaja kažnjavati vozače u prekršaju a te kazne su visoke – rekao je predsjednik Mjesnog odbora Šarengrad Pero Ćorić.

Napomenuo je i kako su službene brojke prometa teretnih vozila i veće nego što su oni imali pa je tako samo u rujnu mjesecu državnom cestom D2 prometovalo oko 18.000 teretnih vozila. Na godišnjoj razini gradovima i naselja od Iloka do Vukovara pa nadalje prođe preko 150.000 teretnih vozila. Toliki promet teretnih vozila rezultirao je i time da je više cesta uništeno i da se mora ići u njihovu obnovu.

- Brojke su strašne i svi mi koji živimo uz tu cestu ne živimo normalno i ne osjećamo se sigurno. Zabilježeno je i više prometnih nesreća koje su skrivili vozači teretnih vozila. Stoga ćemo insistirati na izmjenama i dopunama Pravilnika i donošenju novoga. Ukoliko u roku od 30 dana novi Pravilnik ne bude donesen krećemo s blokadom graničnom prijelaza i to prije Božića – najavio je Čorić.

POVEZANI ČLANCI:

Dodao je kako prijevoznici koriste sve načine kako bi doskočili Pravilniku i Zakonu, a sve kako bi i dalje nastavili prometovati državnom cestom D2. Upravo radi toga sada će ići u izmjene i dopune s tim da su svjesni da će prijevoznici ponovno pokušati pronaći neku „rupu u Pravilniku“. Najavljeno je kako će i policija pojačati kontrole prometa na ovoj cesti.  

-Jedino rješenje za ovaj problem je izgradnja Srijemske transverzale od Iloka do auto ceste s čime bi se sav taj promet preusmjerio na auto cestu. Međutim, nitko ne zna kada će ta cesta biti završena i hoće li ikada biti završena – rekao je Ćorić.

VIDEO U Zagrebu osvanuo nesvakidašnji prometni znak

Komentara 1

Avatar Moodleen
Moodleen
15:06 26.10.2023.

Pa plenkoševićevi ministri, kao i on, svi podrijetlom iz dalmacije, pa se i sve ivesticije rade samo i jedino tamo, u njihovoj otadžbini. Sjever Hrvatske ne doživljavaju, sjete nas se samo kad trebaju naš novac. Jedino rješenje je odvajanje sjevernih županija iz ovakve banana države. Pardon, maslina države.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije