Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZNENAĐENJE EU IZBORA

Mlada kandidatkinja koja je prešišala Most i europarlamentarce: 'Ponekad nije sve u novcima'

Nina Skočak
09.06.2024.
u 21:43

Šokirana sam što smo trenutno ravni s Valterom Flegom, s time da iza njega stoji cijela koalicija stranaka. To je ogroman uspjeh za nas i za mlade, poručila je Skočak

Ove europske izbore obilježila je najmanja izlaznost hrvatskih birača otkad je Hrvatska ušla u Europsku uniju, ali i potpuni debakl nekoliko poznatih i renomiranih političara i stranaka. Jedna od njih je, pokazale su prve ankete uoči objave službenih rezultata, i Most koji nije prošao izborni prag, a tu su još i dosadašnji europarlamentarci Ladislav Ilčić, Ivan Vilibor Sinčić te Mislav Kolakušić. Za razliku od njih, mlada kandidatkinja Nina Skočak zajedno se sa svojom nezavisnom listom mladih pokazala kao svojevrsno iznenađenje jer je osvojila veći postotak glasova od - svih njih.

- Za nas su rezultati izlaznih anketa ogromno iznenađenje. Ovo je iznad svih očekivanja, i mi smo pokazali da su mladi zainteresirani za politiku, zanima ih Europa i izbori i da želimo naš glas tamo gdje je važno - poručila je, nakon što su prve ankete pokazale da njena stranka osvaja 4,57 posto glasova. 

Most je, primjerice, ostvario točno jedan postotni bod manje od liste Nine Skočak

- Nekad nije sve u novcima, već u drugačijem pristupu. Iskreno ne znam zašto su toliko loše prošli, možda bude i takav rezultat, ali mogu za nas govoriti da smo se mi fokusirali na one na koje se nitko ne fokusira, a to su mladi. Ustvari smo dosta te populacije koja nikad ne izlazi na izbore, ili prvi put izlazi, uspjeli mobilizirati - poručila je.

S obzirom na to da listi mladih nedostaje manje od pola posto za prolazak u Europski parlament, pitali smo Ninu nada li se da će rezultati u 23 sati donijeti i dobre vijesti.

- Iskreno se nadam jer nam malo nedostaje! Meni je jako drago da smo prošli i trenutne europarlamentarce poput Mislava Kolakušića i Ladislava Ilčića. Šokirana sam što smo trenutno ravni s Valterom Flegom, s time da iza njega stoji cijela koalicija stranaka. To je ogroman uspjeh za nas i za mlade. I ako ne prijeđemo 5 posto, mislim da šaljemo ogromnu političku poruku u Hrvatskoj. 

POVEZANI ČLANCI:

- Treba naglasiti da smo mi jako mala nezavisna lista bez formalnih financija i terenske infrastrukture i mi smo za ove brojke zaslužni sami. Ako se ovako ispostavi, prešišali smo brojne poznate europarlamentarce i velike stranke. Ovo je i apel za stranke da napokon dožive mlade, da nas uključite u svoje liste i politike jer doista možemo doprinijeti mnogo. Sramotno je što stranke nisu uključile mlade i nadam se da će ih ovo malo osvijestiti da nas ubuduće dožive - kazala nam je nakon objave prvih anketa. 

- Potencijal naše liste su prepoznali brojni europski i svjetski mediji. Mi smo jedini kandididati o kojima se izvještavalo u Politicu, Reutersu... Mislim da je to dokaz da se neke kvalitetne stvari prvo primijete u inozemstvu - dodala je Nina Skočak.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije