Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
određen mu zatvor

Mladić iz Zagorja izazvao prometnu nesreću pa napao policajce kvakom vrata vozila

Šibenik: Osoba ozlije?ena u sukobu u centru grada
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/4
03.07.2024.
u 09:58

Sutkinja je mladića osudila na šest mjeseci zatvora uvjetno te mu naložila podmirenje troškova kaznenog postupka u iznosu od 100 eura.

U mjestu Žitomir, u Zagorju,  sredinom travnja dogodio se nesvakidašnji incident koji je završio sudskom presudom za 20-godišnjaka.  Prema informacijama s portala Danica, mladić je proglašen krivim i osuđen jer je nakon prometne nesreće u Konjščini nasrnuo na policajce. Incident je započeo kada je 20-godišnjak svojim automobilom, krapinskih registracijskih oznaka, prouzročio prometnu nesreću. Nedugo zatim, u Žitomiru su mu prišli policijski službenici iz PU krapinsko-zagorske.

Kada je policajac  zatražio od mladića vozačku dozvolu, on je izašao iz vozila i zauzeo agresivan stav, otrgnuo plastični rukohvat s vozačevih vrata i počeo njime zamahivati prema policajcima, uzvikujući da neće nikoga slušati i odbijajući dati dokumente.

Policajac mu je naredio da se smiri, upozorivši ga da će u protivnom biti uporabljenja sredstva prisile. Međutim, mladić je ignorirao upozorenja i nastavio se približavati policajcima, nekontrolirano mašući plastičnim rukohvatom. Ubrzo su policajci uporabili sprej s nadražujućom tvari, tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje kako bi obuzdali mladića. Prema presudi, 20-godišnjak je pružio otpor službenim osobama u obavljanju njihove službene radnje, počinivši kazneno djelo javnog reda – napad na službenu osobu. Sutkinja je mladića osudila na šest mjeseci zatvora uvjetno te mu naložila podmirenje troškova kaznenog postupka u iznosu od 100 eura. 

VEZANI ČLANCI: 

>>> FOTO Priveden muškarac koji je napao bicikliste: Namjerno je na njih naletio autom

Šibenik: Osoba ozlije?ena u sukobu u centru grada
1/8
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije