'POKREĆEMO DETALJNU ISTRAGU'

MOL Grupa: Za slučaj smo doznali iz hrvatskih medija, osuđujemo postupke Škugora i njegovih partnera

Zagreb: Uhićeni u akciji USKOK-a dolaze na Županijski sud
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
29.08.2022.
u 14:40

Potpredsjednik Nadzornog odbora Ine József Molnár zatražio je izvanrednu sjednicu Nadzornog odbora za srijedu nakon što je informaciju dobio u subotu rano poslijepodne

MOL Grupa oglasila se priopćenjem te osudila postupke Škugora i njegovih partnera. Kako su istaknuli, članice MOL Grupe predložit će pokretanje temeljite i detaljne istrage kako bi se razumjeli svi dijelovi slučaja Škugor, uključujući i kontrolni mehanizam unutar Ine.

Izjavu MOL Grupe prenosimo u cijelosti:

- MOL Grupa je nažalost u subotu doznala za slučaj Škugor iz hrvatskih medija. Tvrtka osuđuje postupke Škugora i njegovih partnera. MOL Grupa zahvaljuje Uredu za sprječavanje pranja novca, PNUSKOK-u i USKOK-u na radu u razotkrivanju slučaja Škugor. Tvrtka na sve načine surađuje s nadležnim tijelima te će poduzeti sve potrebne korake kako bi se šteta po Inu svela na minimum.

Kao prvi korak, potpredsjednik Nadzornog odbora Ine József Molnár zatražio je izvanrednu sjednicu Nadzornog odbora za srijedu nakon što je informaciju dobio u subotu rano poslijepodne. Na sjednici Nadzornog odbora članice MOL Grupe predložit će pokretanje temeljite i detaljne istrage kako bi se razumjeli svi dijelovi slučaja Škugor, uključujući i kontrolni mehanizam unutar Ine. MOL Grupa predlaže da se interna istraga učini dostupnom nadležnim tijelima - navodi tvrtka.

VIDEO Ina u malverzacijama oštećena više od milijardu kuna: Na račun Škugorova oca položili 100 milijuna kn

Podsjetimo, na meti istražitelja našli su se direktor u Ini Damir Škugor, predsjednik Hrvatske odvjetničke komore (HOK) Josip Šurjak, njegov poslovni partner Goran Husić s kojim je suvlasnik tvrtke OMS Upravljanje, Škugorov otac Dane te predsjednica uprave tvrtke Plinara istočne Slavonije Marija Ratkić. Šteta za INA-u navodno prelazi milijardu kuna.

Za petero uhićenih zbog malverzacija s prirodnim plinom, koje Uskok sumnjiči za zločinačko udruženje, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, pomaganja u tom nedjelu i pranja novca, određen je jednomjesečni istražni zatvor.

Ključne riječi

Komentara 1

ZO
Zoran
15:10 29.08.2022.

Možda Škugora i ekipu triba još i nagraditi. Ma oni su najvjerovatnije htjeli da lova ostane u Hrvatskoj a ne Mađarima? 😅🤣😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije