Odgovor

MOL: Nismo manipulirali Ininim dionicama, držimo se zakona

Zsolt Hernadi
04.04.2011.
u 19:21

U MOL-u kažu da su napadi na njega nezakoniti i potpuno neprihvatljivi, tvrde kako uvijek igraju prema pravilima

Uvažavajući medijske napise, MOL odbacuje sve optužbe da je manipulirao tržištem, oglasili su se iz te kompanije dva dana nakon što je Večernji list objavio sadržaj prijave koju je Hanfa podnijela Državnom odvjetništvu. U toj prijavi, podsjetimo, Hanfa sumnja da je MOL potajno kupovao dionice Ine na Zagrebačkoj burzi i na taj način obmanuo investicijsku javnost.

– MOL se uvijek ponaša u skladu sa svim pravilima tržišta kapitala i u skladu s najboljom međunarodnom praksom, uključujući i pravila koja se odnose na trgovanje i objave na burzi – piše u MOL-ovu priopćenju.

– Napadi na MOL-ovu reputaciju nezakoniti su i potpuno neprihvatljivi – tvrde u MOL-u. Osim MOL-a, Hanfa je osumnjičila i prijavila slovačkog tajkuna Marija Hoffmanna da je kupujući dionice Ine na burzi oprao nezakonito stečen novac. Državno odvjetništvo provest će istragu na temelju Hanfine prijave, a oba osumnjičenika, dakle i MOL i Hoffmann, odbacuju optužbe o manipulaciji i pranju novca preko Ininih dionica.

Ključne riječi

Komentara 11

OB
-obrisani-
19:42 04.04.2011.

što je to.............IRONIJA ???? . ...kad Hrvatska Vlada nekog proziva da je .......Lopov...........he he he he he

BA
baš
20:04 04.04.2011.

Tako ćemo se i mi braniti kad nas Mađari budu prali. Negdje sam porčitao da Vlada već zna kako u lipnju nema ništa. Možda sada trebamo stvoriti vanjske neprijatelje i biti jadni. Gotovina, MOL, vidim i Pelješački most neće se financirati iz planiranih izvora, svašta nešto, svi nas mrze, no mi smo u pravu, uvijek.

OB
-obrisani-
19:35 04.04.2011.

da ste uspili izmanipulirat HRVATSKA bi usla u EU ovako jos niste sve POPLJACKALI pa nek HRVATSKA ceka pred vratima,hihiihihihihihihiihhii

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije