GODINAMA ZLOSTAVLJAO ŽENU

Monstrum iz Francuske imao je 'učenika' koji ga je zvao da mu siluje suprugu

Courtroom sketch of Dominique Pelicot, who appears at the courthouse in Avignon
Foto: ZZIIGG/REUTERS
1/5
11.09.2024.
u 23:41

Od 51 optuženika, 18 ih je pritvoreno, 32 se brane sa slobode, a jedan je osumnjičenik još u bijegu te će mu se suditi u odsustvu. Većini prijeti do 20 godina u zatvoru ako budu optuženi za teško silovanje

Suđenje muškarcu  koji je u francuskom selu Mazan godinama drogirao i silovao svoju suprugu te omogućavao desecima drugih da je siluju još traje. Na posljednjem zasjedanju pet sudaca saslušalo je "učenika" 71-godišnjeg Dominiquea Pélicota koji je kopirao njegove taktike da zlostavlja vlastitu suprugu. Osim Pélicota, sudi se pedesetorici drugih muškaraca između 26 i 74 godina zbog navodnog sudjelovanja u zločinima. Suđenje je otvoreno javnosti na zahtjev Pélicotove bivše supruge Gisèle (71) koja je poručila da želi podići svijest o upotrebi droge za seksualno zlostavljanje.

"Jean-Pierre" (63) je navodno stupio u kontakt s Pélicotom putem interneta te potom upotrijebio njegovu tehniku da drogira svoju suprugu sedativima kako bi je silovao. Pélicota se sumnjiči da mu je nabavio sedative i silovao njegovu ženu dok je bila drogirana, doznaje Guardian. Između 2015. i 2020. Jean-Pierreova žena je silovana 12 puta, priznao je na sudu. Policijski istražitelji otkrili su da je Jean-Pierre upoznao Pélicota na stranici za razgovor koja se zvala "Against her knowledge" ("Bez njenog znanja"), a koja je u međuvremenu ugašena.

Kazao im je i da je sam pozvao Pélicota da dođe u njegovu kuću kada drogira suprugu, naveo je glavni istražitelj Stéphan Gal. Svaki put kada je Pélicot putovao tamo, donio bi mu lijekove za sljedeći put. Njegov odvjetnik rekao je da se to dogodilo četiri puta. Jean-Pierreova supruga nije građanska stranka u postupku jer ima petero djece koje je željela zaštititi. Odluka je to koju je Gal ocijenio "zapanjujućom" s obzirom na fotografije užasa koji su joj se dogodili, a koje joj je pokazala policija.

Jean-Pierreov 32-godišnji sin iz prvog braka kazao je da je njegov otac svjestan ozbiljnosti optužbi protiv njega. On smatra da je Pélicot izmanipulirao njegovog oca koji zasigurno ne bi takvo nešto napravio iz čista mira. "Čvrsto sam uvjeren da se ništa od ovoga ne bi dogodilo da nije njega upoznao" naglasio je. Jean-Pierre je na sudu opisivao svoje djetinjstvo obilježeno siromaštvom i seksualnim nasiljem u obitelji. "Odgojile su me svinje u šumi" govorio je svojoj djeci.

Od 51 optuženika, 18 ih je pritvoreno, 32 se brane sa slobode, a jedan je osumnjičenik još u bijegu te će mu se suditi u odsustvu. Većini prijeti do 20 godina u zatvoru ako budu optuženi za teško silovanje. Očekuje se da će suđenje trajati do prosinca.

VIDEO Privođenje bračnog para koji je krijumčario migrante

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
07:32 12.09.2024.

To je Macronova Francuska.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije