silovao je 267 puta

Monstruozni zločin u Splitu: Otac seksualno zlostavljao kćer svaki tjedan, danima je ne bi puštao iz kuće

Silovanje/Ilustracija
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/4
12.06.2024.
u 12:45

Osuđen na 40 godina zatvora. Objavu presude okrivljeni je popratio bez emocija.

Na Županijskom sudu u Splitu 45-godišnjak je osuđen na 40 godina zatvora zbog 267 silovanja svoje maloljetne kćeri prenosi Dalmatinski portal. Zlostavljanje je počelo 2018., kada je djevojčica imala samo pet godina, i trajalo do ove godine. Majka oštećene i supruga okrivljenog teško je bolesna i stanje joj se rapidno pogoršalo. Danas je nepokretna.

Osim jednog incidenta u kampu kod Šibenika, sve se događalo u obiteljskom stanu. Osuđenik je kćeri zabranjivao socijalni kontakt, a kada bi bio nezadovoljan, fizički bi je zlostavljao. Branio joj je čak i da posjećuje baku i djeda s majčine strane koji žive u istoj zgradi. Danima je ne bi puštao iz kuće, a kada bi bio nezadovoljan njezinim ponašanjem, onda bi je udarao po glavi i trbuhu. Morala se satima gola kupati pred njim u kadi.

Za svako kazneno djelo spolnog zlostavljanja djeteta dobio je po pet godina zatvora, a za povredu djetetovih prava osuđen je na tri godine, pa mu je izrečena jedinstvena i maksimalna kazna zatvora od 40 godina. Objavu presude okrivljeni je popratio bez emocija. Doveli su ga iz zatvora u Splitu, a tamo je i vraćen nakon objave, piše Dalmatinski portal. Presudu je donijela sutkinja Višnja Strinić, koja je prethodno osudila Filipa Zavadlava na istu kaznu za trostruko ubojstvo.

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
13:59 12.06.2024.

U "stomak"???? Valjad u trbuh.

MA
Makbe
13:54 16.06.2024.

Nadam se da će prava kazna uslijediti u zatvoru jer većina osuđenika takva gnjusna djela prema djeci teško kažnjava na svoj način.

ZE
zeldox
13:26 12.06.2024.

ma kakva kastracija! razumijem da ljudi u očaju,siromaštvu i raznim drugim životnim situacijama ukradu i ubiju ali ovo!!!! smrt izgladnjivanjem!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije