Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
upaljen meteoalarm

VIDEO Dalmaciju zahvatilo jako nevrijeme: U Splitu bujice na cestama, grom pogodio kuću u Šibeniku

Foto: Pixsell/DHMZ
1/11
12.06.2024.
u 10:35

Od jutros su kiše zahvatile Split, uzrokujući poteškoće u prometu zbog vode na cestama.

Hrvatsku je već u jutarnjim satima zadesilo kišno osvježenje. Kako se i prognoziralo u nekim dijelovima Lijepe Naše današnji dan obilježit će kiše i pljuskovi. Na istoku Hrvatske prijepodne umjereno i pretežno oblačno mjestimice s kišom, pa i u obliku pljuskova. Na sjevernom Jadranu promjenjivo, a u Gorskoj Hrvatskoj pretežno oblačno. Uz obalu će ujutro puhati mjestimice umjerena bura

Dalmatinci danas bez sunca, vrijeme je promjenjivo i nestabilno, povremeno s kišom, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, mjestimice moguće i jače izraženima.  Na jugu Hrvatske pak nešto manje kiše, djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom. Grmljavinsko nevrijeme zabilježeno je u Šibeniku gdje je grom pogodio dimnjak kuće. Na teren izašli su službenici JVP Šibenik s dva vozila i šest vatrogasaca i sanirali oštećeni krov, piše Šibenski.in. 

Za splitsku regiju DHMZ je izdao žuto upozorenje zbog grmljavinskog nevremena. Od jutros su kiše zahvatile Split, uzrokujući poteškoće u prometu zbog vode na cestama. 

Na nekim prometnijim stvorile su se i bujice. Dok je nevrijeme tutnjilo kroz kaštelansko zaleđe, na autocesti A1 između čvorova Vrpolje i Prgomet u smjeru Dubrovnika dogodila se prometna nesreća. Vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine od 60 km/h, piše Slobodna Dalmacija. Meteorolozi predviđaju prestanak padalina u poslijepodnevnim satima, a komunalne službe su na terenu kako bi osigurale prohodnost cesta. Građanima se savjetuje oprez u prometu, ali zasad nema potrebe za izvanrednim mjerama.

>>> VIDEO Kiša u Splitu

Promjena vremena nadzire se već sutra, a u petak bi trebalo biti stabilnije. U četvrtak u unutrašnjosti još promjenjivo i nestabilno, ponegdje s kišom i grmljavinom. Od petka stabilnije - djelomice sunčano uz postupan porast temperature zraka. I na Jadranu u četvrtak promjenjivo s pljuskovima, koji mjestimice mogu biti jače izraženi. U petak i subotu djelomice sunčano, pa i sunčanije, te danju vrlo toplo. Puhat će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, a i subotu južni i jugozapadni vjetar, piše HRT

VEZANI ČLANCI: 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije