OBILJEŽAVANJE DANA VOJSKE

MORH upozorava na buku zbog aktivnosti na Jarunu, imaju i zahtjev za vlasnike dronova

Zagreb: Nastup skupine "Krila Oluje" svojim letom oduševili okupljene na Jarunu
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
27.05.2022.
u 09:06

Tijekom navedenih aktivnosti može se očekivati pojačana buka, odnosno detonacija slabijeg intenziteta na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije, stoji u priopćenju

Ministarstvo obrane poslalo je priopćenje u kojem navode kako se na području Zagreba može očekivati pojačana buka zbog obilježavanja Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske te 31. obljetnice ustrojavanja HV-a u petak 27. svibnja i ponedjeljak 30. svibnja.

- Naime, u ponedjeljak 30. svibnja na RSC “Jarun” od 10 do 21 sati održat će se Taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme Hrvatske vojske te pokazne vježbe pripadnika HV-a, koje će uključivati prelete zrakoplova Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iznad Zagreba, detonacije i druge aktivnosti. Generalna proba aktivnosti provodi se u petak, 27. svibnja. Tijekom navedenih aktivnosti može se očekivati pojačana buka, odnosno detonacija slabijeg intenziteta na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije - navodi se u priopćenju.

Ministarstvo je također zamolilo vlasnike bespilotnih letjelica (dronova) da u tim danima ne koriste dronove na području Zagreba.

Komentara 2

ZG
zg1985
12:09 27.05.2022.

sudar s dronom bi bio koban..za mig-a

ST
stefj
10:22 27.05.2022.

Aha, znači možemo očekivati Hranja sa Strelom na Jarunu kako po zapovijedi vrhovnog dočekuje avione...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije