OPASNE IGRE

Bulj odgovorio Plenkoviću, Most ponovno napao premijera: Tvrde da krši Ustav

Andrej Plenković
Foto: Antonio Bronic/REUTERS/PIXSELL
1/4
06.05.2017.
u 17:45

Plenkovićevi gospodari iz sjene, družina koja je bila spremna na sve kako bi očuvala kriminalni sustav gospodina Todorića i njegove ljude u Vladi, igraju se opasnim stvarima, trvrdi Most

Most nezavisnih lista u današnjem je priopćenju upozorio premijera Andreja Plenkovića da odugovlačenjem postavljenja novih ministara krši Ustav Republike Hrvatske s ozbiljnim posljedicama po državu i društvo, uz ocjenu da odugovlačenjem nastoji izbjeći negativne izborne posljedice osiguranja stabilne saborske većine uz pomoć HNS-a.

U današnjem priopćenju Most je upozorio premijera Plenkovića, predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića kao i "njihovu na krajnje sumnjiv način prikupljenu saborsku većinu" da su gotovo svi vodeći ustavni i pravni stručnjaci, kao i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, složni u tvrdnji da smijenjene ministre moraju zamijeniti novi i to u što kraćem roku, dakle ne duljem od 30 dana.

"Kako je drugi krug lokalnih izbora tek 4. lipnja, odgađanje glasovanja o imenovanju novih ministara nakon toga roka značilo bi da se Hrvatska našla u duboko nezakonitoj i protuustavnoj situaciji kakva nije viđena od uspostave demokratskog poretka u Hrvatskoj, kaže se u priopćenju i dodaje da je za tu situaciju odgovoran Andrej Plenković, zbog kojeg je došlo do pada Vlade te zbog kojeg je kriminal u Agrokoru i dalje zaštićen," stoji u priopćenju Mosta.

Ako ne dopustite glasovanje o imenovanju novih ministara u zakonskom roku, Hrvatska će se naći u izuzetno opasnoj situaciji za koju ste odgovorni isključivo vi, kaže se u priopćenju Mosta i dodaje da bi razotkrivanje plana osiguranja stabilne većinu uz pomoć HNS-a bilo nepovoljno za obje te stranke na lokalnim izborima.

"Plenkovićevi gospodari iz sjene, družina koja je bila spremna na sve kako bi očuvala kriminalni sustav gospodina Todorića i njegove ljude u Vladi, moraju znati da se igraju opasnim stvarima te da će ih povijest upamtiti kao ljude koji su radi svojih privatnih interesa kršili Ustav i zakone na način koji graniči s uspostavom diktature", zaključuje se u priopćenju Mosta.

Bulj odgovorio Plenkoviću

- Plenkoviću, vapi li ili ne vapi narod Dalmacije za mnom, znat ćemo 21.05.

Ali znam da ti vapiš za foteljom čelnika Europske Komisije. Nećeš priko leđa Dalmacije i Hrvatske lansirati sebe u europske orbite. Trgovačka koalicija s Pupovcem i Sauchom najdalje je do kuda ćeš doći - odgovorio je Bulj Plenkoviću.

Komentara 79

Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
17:54 06.05.2017.

Nikad nitko nije ovoliko kmečao nakon što je ostao bez fotelje!

BK
branko-kockica
17:39 06.05.2017.

Most? Zar to nisu oni koji su tvrdili da premijer ne može razriješiti ministre bez supotpisa predsjednika Sabora, nakon čega su tvrdili da samo Sabor može smijeniti ministre i čak su došli na posao nakon razrješenja? Most, to su oni koji su tvrdili da neuspjeh razrješenja Marića dokazuje da u parlamentu nema većine? Most, to su oni koji su tvrdili da je ostavkom predsjednika Sabora taj isti Sabor dekonstruiran? Most, hrpa neznalica i sramotnih diletanata, ide nekome tumačiti Ustav? Pa nije Ustav Ježeva kućica.

BK
branko-kockica
17:42 06.05.2017.

Most bi, nakon ispada bivšeg ministra Orepića koji je otvoreno odbio ispoštovati odluku o svojoj smjeni, nekon čega je doslovno provalio u ministarstvo i svoj bivši ured, te nakon ispada Bože Petrova koji je s pozicije predsjednika Sabora debelo protuustavno konstatirao da nema parlamentarne većine u proceduri koja nije imala nikakve veze s utvrđivanjem parlamentarne većine, djeluje suštinski protuustavno, protuzakonito, i na rubu državnog udara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije