Ministar gospodarstva

Može li Most dalje s HDZ-om bez Karamarka? Panenić: Naravno

Tomislav Panenić
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
1/4
06.06.2016.
u 12:49

Vezano za zahtjev Karamarka za smjenom premijera Tihomira Oreškovića, Panenić je rekao da Nacionalno vijeće Mosta još nije raspravilo kako će se postaviti prema tom zahtjevu.

 Ministar gospodarstva Tomislav Panenić na konferenciji 'Kako do više izravnih stranih ulaganja' komentirao je novinarima da trenutačna situacija u vlasti nikom ne koristi te odgađa provedbu programa reformi ključnih za gospodarstvo. 

- Nikome ne odgovara situacija u kojoj nema jasnih naznaka gospodarskog smjera razvoja. Mi smo ga postavili putem nacionalnog programa reformi, jasno zadali ciljeve kako u ovoj godini olakšati poslovanje ne samo stranim investitorima, nego i svima koji posluju. Te poteškoće ili moguće preslagivanje ako odemo na nove izbore odgađa provedbu i otežava rad gospodarstva. Zato mislim da svi  moramo zauzeti jasan stav da se reforme u gospodarstvu moraju nastaviti. Zato, ne samo Vlada u ovom sastavu nego bilo koja, trebala bi taj program već unaprijed prihvatiti, jer to nije nešto što mi možemo mijenjati od danas do sutra - rekao je ministar. 

Odgovorio je i kako se nada da će se održati sjednica Vlade u srijedu, jer ima nekoliko važnih zakona koji se moraju donijeti, pa stoga to više ne bi smjelo biti politčko pitanje. Riječ je o zakonu  o javnoj nabavi i koncesijama. 

Na upit do kada je moguća politička pat pozicija, kazao je da je to pitanje za HDZ, a bi li Most mogao dalje bez Karamarka, odgovorio je da može. 

- Naravno, mislim da smo to jasno rekli - odgovorio je Panenić.

Vezano za zahtjev Karamarka za smjenom premijera Tihomira Oreškovića, Panenić je rekao da Nacionalno vijeće Mosta još nije raspravilo kako će se postaviti prema tom zahtjevu.

Komentara 27

KR
kruti53
13:13 06.06.2016.

a sa GRIZLIJEM?

ST
stefj
13:27 06.06.2016.

He, he, stiropor je lagan, pa ne treba Karamarko da pomogne nositi... Nevjerojatno je koliko je toga sve nabavio Lozančić za Milanovića. To znači da tajna služba funkcionira, jedino za krive stvari. Sada Milanović ima materijala za godine i godine podmetanja kroz medije...

DU
Deleted user
13:45 06.06.2016.

Kad je ovaj dojdek iz Tompojevaca dobio na upravljanje gospodarstvo RH onda znate kakvi "stručnjaci" caruju u Mostu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije