STRAVA U SANSKOM MOSTU

Novi mučni detalji krvoprolića u BiH: Izrešetao je ured ravnatelja, istražuju koga je sve ciljano tražio

Foto: Facebook/Pixsell
1/18
22.08.2024.
u 11:28

Vukalić je, tijekom sastanka u školi, pucao iz automatske puške usmrtivši ravnatelja škole Nijaza Halilovića, tajnicu Nisvetu Kljunić i profesoricu engleskog jezika Gordanu Midžan.

Bosnu i Hercegovinu, kao i cijelu regiju, šokirala je strašna tragedija koja se dogodila jučer u Općoj gimnaziji Sanski Most. Mehemed Vukalić, domar ove obrazovne ustanove, ubio je troje svojih kolega, a potom pokušao izvršiti samoubojstvo. 

Prema informacijama, Vukalić je tijekom sastanka u školi pucao iz automatske puške, usmrtivši ravnatelja škole Nijaza Halilovića, tajnicu Nisvetu Kljunić i profesoricu engleskog jezika Gordanu Midžan. U trenutku napada u školi su se nalazili i učenici. Na sreću, nitko od njih nije ozlijeđen.

Prema navodima Avaza današnja istraga potvrđuje da je napadač iz automatske puške ispalio više od deset metaka, od kojih je najmanje šest pronađeno u kancelariji ravnatelja. Profesoricu i tajnicu ubio je na drugom dijelu škole, a trenutačno se istražuje je li njihovo ubojstvo također bilo namjerno. Prema izjavama očevidaca, Vukalić je ciljano tražio određene osobe i pucao.

>>> FOTO Škola u Sanskom Mostu nakon pucnjave u kojoj je ubijeno troje

1/18

Podsjetimo, navodni motiv za zločin leži u ranijim sukobima između Vukalića i ravnatelja gimnazije, kao i u neriješenim odnosima unutar škole. Naime, Vukalić je ranije bio suspendiran i protiv njega je vođen disciplinski postupak. Preliminarne informacije sugeriraju da je Vukalić imao zdravstvenih problema, iako to još uvijek nije službeno potvrđeno. Trenutačno je smješten u bolnici u Banjoj Luci, gdje je u stabilnom stanju nakon što je pretrpio prostrjelnu ranu. 

U medijima su procurile su fotografije Vukalića, koji je – kako navode Nezavisne novine – bio poznat kao miran i povučen te je sudjelovao u proteklom ratu. Oni koji su ga bolje poznavali tvrde da je bio psihički labilan. Također ističu kako se ubojica u nekoliko navrata žalio lokalnim novinarima da je navodno bio izložen mobingu na radnom mjestu. 

VEZANI ČLANCI: 

>>> FOTO Nitko ne zna kako su nastale: Misteriozne kamene kugle velika su atrakcija u BiH

1/24
Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
14:12 22.08.2024.

još jedan očajnik koji je poludio od ljepa života, pravde i općenito "novog normalnog"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije