FRONTEX

MUP poslao 12 policajaca u zajedničku akciju vraćanja migranata u Tursku

migranti
Foto: Reuters/PIXSELL
07.04.2016.
u 18:32

Zadaća hrvatskih policajaca bit će pružanje pomoći grčkim policijskim službenicima u prisilnom udaljavanju nezakonitih migranata u Tursku brodovima ili zrakoplovima

Ministarstvo unutarnjih poslova danas je uputilo prvi kontingent od 12 policijskih službenika u zajedničku operaciju Frontexa Poseidon Rapid Intervention, pokrenutu za provedbu povratka nezakonitih migranata iz grčkog otoka Chiosa u Tursku.

Zadaća hrvatskih policajaca bit će pružanje pomoći grčkim policijskim službenicima u prisilnom udaljavanju nezakonitih migranata u Tursku brodovima ili zrakoplovima, priopćio je MUP.

Europska agencija za upravljanje operativnom suradnjom na vanjskim granicama država članica EU (Frontex) uputila je poziv za sudjelovanjem svim zemljama članicama. Združenu operaciju snaga Europske unije Poseidon Rapid Intervention pokrenuo je Frontex krajem 2015. godine, a zamijenila je operaciju Poseidon Sea.

>> Brod Sveti Dujam otplovio pomagati Grcima u spašavanju izbjeglica i migranata

>> Na brodu kod Libije pronađeno 50 mrtvih migranata

Komentara 2

DU
Deleted user
18:53 07.04.2016.

Kaj nemaju posla kod kuce?

ME
Meter
18:50 07.04.2016.

Što li bi mu naša mila KGK rekla o žici? Isto što i Tim?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije