SLAVONSKI BROD

Muškarac priveden za napad je vojnik? MORH: Izražavamo žaljenje zbog incidenta

Zablaće: Nastavljeno vađenje dijelova vojnog helikoptera iz mora
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
24.12.2022.
u 21:44

Iz policije su kratko izvijestili da je dojava o tučnjavi zaprimljena oko 15:10 sati te da su po dolasku na mjesto događaja policijski službenici zatekli samo jednu osobu.

Policija je utvrdila identitet četiri sudionika tučnjave u subotu u Slavonskom Brodu u kojoj je prema neslužbenim informacijama, sudjelovao i pripadnik HV-a, a iz Ministarstvo obrane najoštrije su osudili incident te od Vojne policije zatražili poduzimanje istrage.

Glasnogovornik Policijske uprave brodsko-posavske Tomislav Kovačević Hini je večeras potvrdio da su identificirali četiri osobe koje su danas oko 15 sati sudjelovale u tučnjavi u užem centru Slavonskog Broda na Šetalištu braće Radić,

"Za sada su privedene tri osobe nad kojima se provodi kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdio u kojem su svojstvu sudjelovali u incidentu. Četvrta osoba je zatražila liječničku pomoć i ona se trenutno nalazi u bolnici", rekao je Kovačević.

Na upit Hine o povezanosti današnjeg incidenta i Vojne policije čije je vozilo večeras parkirano nedaleko slavonskobrodske policijske postaje, Kovačević je rekao da za sada taj dio ne može komentirati.

Reagirajući na objavljenje informacije iz Ministarstva obrane RH (MORH) večeras su najoštrije osudili svaku vrstu nasilnog ponašanja te izrazili žaljenje zbog incidenta koji se dogodio u Slavonskom Brodu.

"Ministarstvo obrane od načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH i Vojne policije očekuje poduzimanje svih zakonom propisanih mjera i radnji kako bi se rasvijetlile okolnosti ovog nemilog događaja, te pokretanje stegovnog postupka ako se dokaže odgovornost pripadnika Oružanih snaga RH", ističe se u priopćenju MORH-a.

U tučnjavi je sudjelovalo više osoba

Snimka je objavljena na stranici Spotted: Slavonski Brod i okolica danas oko 17 sati i brzo se širi društvenim mrežama uz zgražanje komentatora i pozive za sankcioniranje odgovornih. Iz policije su kratko izvijestili da je dojava o tučnjavi zaprimljena oko 15:10 sati te da su po dolasku na mjesto događaja policijski službenici zatekli samo jednu osobu.

- Nastavlja se daljnji rad i kriminalističko istraživanje vezano za događaj - poručili su iz policije.

- U tučnjavi je sudjelovalo više osoba. Kriminalističko istraživanje je u tijeku. Naši su službenici po dojavi izašli na mjesto događaja i zatekli tamo jednu osobu koja je osoba privedena u postaju. Svi ostali udaljili su se s mjesta događaja. Sada se vrše razgovori i pronalasci osoba. Neke su osobe već privedene, imamo i tu snimku pa će se vidjeti - rekao nam je Tomislav Kovačević, policijski službenik za odnose s javnošću u PU brodsko-posavskoj.

Prema neslužbenim informacijama, muškarac odjeven u Djeda Mraza kojeg su, dok je ležao na cesti, dva mladića "cipelarila", a jedan od njih snažno udario nogom u glavu, zbrinut je u slavonskobrodskoj Općoj bolnici s težim ozljedama glave.

Ključne riječi

Komentara 35

PH
Petarstijena-HR
22:21 24.12.2022.

To je šljam koji se krije pod oznakom Hv,odmah ga otpustiti iz vojske i zatvor 5.g.

PR
Propitivač
23:07 24.12.2022.

Po policiji, ako ležiš na podu i dvojica te cipelere, ti sudjeluješ u tučnjavi. Znači, da te netko ubije, ti si sudionik u ubojstvu,

DI
dino85
01:26 25.12.2022.

Čovjek leži na cesti, ma tko god da bio, i ovaj ga puca u glavu nogom, kao u nogometnu loptu, vidi se i trenutak kad je odvagnuo koliko će a onda još i pogledao hoćeli morat još jednom. To nije čovjek to je...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije