Ministarstvo za Večernji

MVEP ne zna ništa o hrvatskom špijunu u Beogradu: 'Nemamo saznanja da se takvo uhićenje dogodilo'

Zagreb: Izjava za medije Gordana Grlića Radmana
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
26.08.2024.
u 10:44

Nakon što su pojedini srbijanski mediji objavili da je u Beogradu rano jutros navodno uhićen "hrvatski špijun", upitali smo Ministarstvo vanjskih i europskih poslova imaju li ikakvih informacija o tom slučaju.

U ponedjeljak rano ujutro na području Beograda Sigurnosno-informativna agencija (BIA) je u suradnji s drugim nadležnim državnim tijelima uhitila osobu opisanu kao  "hrvatski špijun", prenijele su beogradske Novosti na svojoj web-stranici.

BIA je "provela kontraobavještajnu operaciju na planu uhićenja hrvatskog špijuna", prenosi list. Novosti dodaju da je akcija rezultat "višemjesečnog operativnog rada BIA-e i nastavak suzbijanja špijunskog i destruktivno-subverzivnog djelovanja hrvatske obaveštajno-bezbednosne službe SOA-e."

Međutim, nakon što su pojedini srbijanski mediji objavili da je u Beogradu rano jutros navodno uhićen "hrvatski špijun", upitali smo Ministarstvo vanjskih i europskih poslova imaju li ikakvih informacija o tom slučaju. - Nemamo nikakvih saznanja o navedenoj temi, niti da se takav događaj uistinu dogodio - kratko su nam odgovorili iz Ministarstva.

Inače, navodno uhićenje događa se dan nakon što je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić na svom Instagram profilu objavio da se sastao s odvjetnikom Nemanjom Berićem, kojeg su hrvatske vlasti uhitile zbog snimke s pročetničkim srpskim pjevačem Bajom Malim Knindžom ili, u Vučićevoj verziji, "samo zato što je Srbin". 

VEZANI ČLANCI:

"Obećao sam Nemanji i njegovoj supruzi Jani da ćemo na neki od sljedećih koncerata Baje Malog Knindže ići zajedno", napisao je Vučić u nedjelju o glazbeniku koji slavi ratne zločine. Srbijanski mediji u ponedjeljak prenose i kako je srbijanska policija u nedjelju navečer na granici privela hrvatsku pjevačicu Severinu zbog "spornih izjava" u medijima. 

FOTO Znate li da kroz Hrvatsku protječe najhladnija rijeka na svijetu, evo o kojoj je riječ

Zagreb: Izjava za medije Gordana Grlića Radmana
1/14
Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
11:22 26.08.2024.

Ova vlast u srbiji stvarno je jadna više. Da nije smješno bilo bi žalosno. Kolko frustracije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije