U Omišlju

Na meniju 'Bljak festa' delicije od kojih se nekima 'diže štumig'

fileki
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
31.01.2014.
u 10:54

Festival nudi više od pukog sporenja o ukusima, odnosno okusima, a to je živopisni Omišalj

Omišalj na otoku Krku i ove će godine biti domaćin "Bljak festa", festivala koji promiče specifične specijalitete pučke kuhinje, delicija od kojih se nekima "diže želudac" ili "štumig", a drugi ih obožavaju. Na meniju "Bljak festa" standardno su tripice ili fileki, no svake se godine širi asortiman "bljak" specijaliteta.  

Festival nudi više od pukog sporenja o ukusima, odnosno okusima, a to je živopisni Omišalj, koji je već dovoljan razlog da ga se posjeti tijekom cijele godine, pa tako i zimi, u vrijeme maškara. Sva jela na festivalu nude se besplatno.

Organizatori poručuju da će svatko tko dođe u Omišalj  u subotu 15. veljače 2014. godine, doći na svoje. Ne mora biti zagrižen  fanatik  "tripičar" ili obožavatelj

"bikovih  muda", jer na placi, prizorištu ovog događanja nalazi se Konoba Ulikva sa svakojakim delicijama, tko poželi prošetati do mora može posjetiti Konobu Pipo, a nedaleko su i Njivice, sve mjesta gdje i "oni normalni" mogu doći na svoje.

>> Jede se sushi, hamburgeri, ali gdje su špek-fileki?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije