Obrana od poplava

Nabujala rijeka Kupa zaprijetila Gorskom kotaru

kupa se izlila
Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
09.12.2010.
u 15:39

I na području Grobnika u zaleđu Rijeke podignuti su privremeni nasipi, a vreće s pijeskom složene su na području Martinova Sela

Kiša koja već danima pada izlila je rijeku Kupu, zbog čega su 8. prosinca Hrvatske vode proglasile mjere 3. stupnja izvanredne obrane od poplava za ugrožena područja u Gorskom kotaru. Jučer je mjesta na kojima se izlila Kupa obišao i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, u pratnji zamjenice Nade Turine Đurić i delničkog gradonačelnika Marijana Plešea.

Mjere su danas ukinute. Djelatnici Hrvatskih voda jučer su organizirali dežurstva i osigurali vreće s pijeskom kako bi zaštitili poslovne i stambene objekte od visokog vodostaja. I na području Grobnika u zaleđu Rijeke podignuti su privremeni nasipi, a redovite mjere obrane od poplava bile su proglašene na Rječini i dionici Kupica, dok je izvanredna obrana od poplava proglašena za dionicu 7/I i 7/II na rijeci Kupi te dionici 4.2.1. Lokvarka. Vreće su postavljene i na području Martinova Sela, čime su zaštićeni objekti od visokog vodostaja na Rječini. Na području Sobola i Podhuma zbog velikih je količina vode iz Ričinice izgradnjom nasipa zaštićena prometnica kao i okolni stambeni objekti. Organiziran je stalan obilazak terena. Unatoč procjenama da će danas pasti vodostaj, prijetnja od poplava zbog obilne kiše još nije otklonjena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije