Ustanak Mađara

Nagrađena mađarska snimateljica koja je udarala izbjeglice

Petra Laszlo
Foto: Youtube Screenshot
1/2
19.10.2016.
u 14:30

Iako je optužena za narušavanje javnog reda i mira, Laszlo je primila nagradu za film o Mađarskoj revoluciji 1956., događaja zbog kojeg je iz domovine izbjeglo 200.000 Mađara

Petra Laszlo, mađarska snimateljica poznata po snimci na kojoj udara izbjeglice, osvojila je nagradu za film o ustanku Mađara protiv sovjetske dominacije 1956., piše list The Financial Times.

Laszlo je dobila otkaz u rujnu prošle godine pošto je snimljena kako podmeće nogu i udara sirijske izbjeglice koji trčeći ulaze u Mađarsku preko granice sa Srbijom.

Iako je optužena za narušavanje javnog reda i mira, Laszlo je izbjegavala pojavljivanje u javnosti sve do prošlog petka, kada je lokalni list objavio fotografiju na kojoj prima nagradu za film o Mađarskoj revoluciji 1956., događaja zbog kojeg je iz domovine izbjeglo 200.000 Mađara.

Snimka na kojoj Laszlo u natkoljenicu udara sirijske tražitelje azila, uključujući jednu djevojčicu i muškarca koji je nosio dijete, obišla je cijeli svijet i postala simbol kaotičnog odgovora Europe na priljev golemog broja izbjeglica 2015..

Laszlo se branila kako je neopravdano demonizirana na društvenim mrežama i najavila da će se možda preseliti u Rusiju. No, umjesto toga, nagrađena je kao urednik dokumentarca od 32 minute "Nacionalni stranci" koji je režirao njezin suprug Gabor Laszlo, piše The Financial Times.

>> Plenković stao u obranu novog ministra: 'Uvjereni je domoljub i europejac'

Ključne riječi

Komentara 17

ZH
zhecko
21:31 19.10.2016.

Gledajući sa mađarske strane, ona je kao patriot branila svoju domovinu od ilegalnih i nasilnih uljeza, koji su sa silom probili kordon mađarske policije ! Zato su uljezi jer nisu išli na kapiju graničnog prijelaza gdje bi mogli legalno zatražitii azil. Inače po najnovijim vijestima taj izvikani "nogometni trener" u Španjolskoj je već dobio otkaz, jer za godinu dana nije bio sposoban naučiti španjolski !

RT
ribaric.tomislav
18:41 19.10.2016.

.nije ona nikom nogu podmetnila.nego se oni rastrcali glavom bez obzira ko konj dok ga pustis.pa se popiko sam na njezinu nogu zasluzila je nagradu jer nije kriva a jadna izgubila poso .skidam joj kapu

Avatar lvan12
lvan12
07:27 20.10.2016.

Za tog Osama Abdul Mohsen kojeg je gurnala dok je drzao necije dijete, digla se halabuka o jadnom izbjeglici... A tip je dezertirao iz al-Nusre! Beka progugla tko zeli ali tip je terorist sa dovoljno dokaza i snimki iz Sirije. Ovdje se štiti terorista i daje mu se utociste i pomoc na racun nasih poreza i placanja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije