OPET PREOKRET

Najavljena nova promjena vremena: Evo kada stiže i kakvi nas uvjeti očekuju

Zagreb: Građani iskoristili sunčan dan za šetnju po Maksimiru
Foto: Marko Juric/PIXSELL
1/2
17.10.2024.
u 22:24

Sutra ujutro možemo očekivati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, s povremenom kišom, posebno na Jadranu i u njegovoj blizini, dok će u unutrašnjosti padaline biti rjeđe

Od nedjelje nas očekuje promjena vremena, odnosno sunčano vrijeme, koje će potrajati možda i do idućeg vikenda, prognozira meteorolog Nove TV Darijo Brzoja. Sutra ujutro možemo očekivati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, s povremenom kišom, posebno na Jadranu i u njegovoj blizini, dok će u unutrašnjosti padaline biti rjeđe.

Vjetar će biti slab do umjeren jugoistočni, a na Jadranu će puhati umjereno i jako, a prema otvorenom moru i olujno jugo. Jutarnje temperature u unutrašnjosti kreću se između 8 i 12 stupnjeva, dok će na Jadranu biti od 16 do 20 stupnjeva. Sutra poslijepodne središnja Hrvatska bit će pretežno oblačna, uz povremene mogućnosti za malo kiše. Vjetar će biti slab, a temperature će se kretati od 12 do 15 stupnjeva.

U Slavoniji i Baranji očekuje se također promjenjivo vrijeme. Bit će dijelom sunčano, a dijelom oblačno, uz rijetke kapljice kiše. Puhat će slab do umjeren jugoistočni i istočni vjetar, a temperatura će biti oko 18 stupnjeva. Na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj kiša će biti najčešća pojava. Mogući su i pljuskovi s grmljavinom na moru. Vjetar će biti umjeren i jak, s olujnim jugom prema otvorenom moru, dok će uz obalu puhati malo bure i istočnog vjetra. Najviša dnevna temperatura u gorju iznosit će od 12 do 15, a na sjevernom Jadranu od 18 do 21 stupnja. Dalmacija će imati promjenjivo oblačno vrijeme, s povremenim kišama ili pljuskovima i grmljavinom. Jugo će biti umjereno, jako i olujno, a temperature će se kretati od 20 do 24 stupnja. 

Tijekom vikenda vrijeme na kopnu će postupno biti sunčanije, osobito u unutrašnjosti, dok će u gorju povremeno još padati kiša. Od nedjelje će mnogi kopneni dijelovi biti sunčani. Temperatura se neće značajno mijenjati – danju će biti malo toplije, a ujutro hladnije. U ponedjeljak ujutro na kopnu će biti magle. Na Jadranu u nedjelju postoji mogućnost slabih kiša, no one će biti rijetke i uglavnom do sredine dana. U subotu će biti nestabilno s pljuskovima.

VEZANI ČLANCI:

Nedjelja poslijepodne donosi dijelom sunčano vrijeme, a ponedjeljak pretežno sunčano. Jugo će puhati, no već u subotu na sjevernom dijelu počet će okretati na buru, koja će se do kraja vikenda proširiti cijelom obalom. Dnevne temperature neće se značajno mijenjati, dok će jutra u sljedećem tjednu biti malo hladnija. Veći dio sljedećeg tjedna vrijeme će biti djelomice sunčano, s mogućom jutarnjom maglom na kopnu. Kiša će biti rijetka, a može se očekivati tek u drugoj polovini tjedna ili pred vikend, prognozira Darijo Brzoja.

FOTO Dubrovnik je pun turista, neki su se odlučili i okupati

Zagreb: Građani iskoristili sunčan dan za šetnju po Maksimiru
1/18

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije