16.07.2014. u 14:28

Blamaža je kad predsjedavajuća gđa Dragica Zgrebec udalji sa saborske galerije pjevačice inače SDP-u omiljene Internacionale, a blamirala se i zlosretna zamjenica ministra pravosuđa gđa Sandra Artuković Kunšt kojoj je netko ispremiješao papire

Na zadnjem danu sjednice Sabora jučer je odbijen amandman Jadranke Kosor kojim se tražilo da u novom Zakonu o radu ostanu neizmijenjene odredbe o zabrani noćnog rada dojiljama. Na galeriji su sjedile predstavnice ženskih udruga koje su izglasavanje takvog zakona popratile ironičnim i glasnim pjevanjem Internacionale. Ovu svojedobnu sovjetsku himnu (napuštenu 1944. godine), a danas neslužbenu himnu SDP-a, zadnji put smo čuli krajem prošle godine na otvaranju skupa SDP-ovaca u Rijeci.

Naivniji gledatelji uvijek pouzdanog Dnevnika 3 očekivali su da će esdepeovci ustati kad čuju svoju odu obespravljenim radnicima, no predsjedavajuća sjednice rekla je da se prosvjednice u tišini udalje iz sabornice. Postoje propisi o tome kada se smije izvoditi nacionalna himna, pa pretpostavljamo da postoji i neki stranački bolji običaj koji dopušta izvođenje neslužbene stranačke himne jedino u svrhu uveličavanja neke svečanosti, npr. skupa SDP-ovaca u Rijeci. Zbog toga se gđa Zgrebec naljutila na izvođačice i dala ih izbaciti, što je potez koji bi radikalno lijevo krilo stranke moglo ocijeniti kao blamažu.

Umjesto ministra pravosuđa, za saborskom govornicom pojavila se njegova zamjenica gđa Sandra Artukovć Kunšt i pokušala s nekih svojih papira čitati koji su amandmani na Zakon o ovrhama prihvaćeni, a koji nisu. Nije čitala po redu, intervenirao je predsjednik Sabora, zlosretna gđa Artuković Kunšt glasno je uzdahnula, tajnica Sabora pokrila je oči dlanovima – uglavnom svaka čast Dnevniku 3 koji nas časti i blamažama u Saboru, a ne samo kvaziobjektivnim glorifikacijama rada Sabora i Vlade.

>>Novi talk show 'Žuti marker' još je jedna žuta minuta HRT-a

Komentara 13

SU
suncesmokvemaslina
15:10 16.07.2014.

za noći rad trudnica i rodilja bila je opačić koja ništa od taga nije

KA
kafka
14:51 16.07.2014.

Tako i treba izvještavati.

OS
osica
15:26 16.07.2014.

je li poruka šefa na mobitelu - " sjedni 1, ostalo slijedi."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije