SVI NA RAVNA GORA TRAIL

‘Najveći je gušt kad istrčiš napornu stazu po kiši i blatu’

treking
Foto: Matija Topolove/PIXSELL
12.09.2014.
u 11:11

Sutra će se na Ravnoj gori trčati dvije utrke, i to “velika”, duga 28 kilometara, s 1300 metara uspona i isto toliko silaska te “mala”, koja će biti duga 13 kilometara, s oko 600 metara visinske razlike

Obronci Ravne gore i Trakošćana sutra će se pretvoriti u jedinstvenu trkačku stazu koja u sklopu utrke Ravna gora Trail 2014 povezuje najljepše predjele Ravne gore i Trakošćana.

‘Dol pa gor’

Utrka počinje u devet ujutro u Filićevom domu na Ravnoj gori gdje i završava, a natjecatelje vodi šumskim putem na vrh Ravne gore pa preko grebena makadamom do sela Žarovnica. Staza se zatim penje na suprotni greben i njime se vraća do Filićevog doma.

Od doma se silazi lijepom šumskom stazom do dvorca Trakošćan te se trči oko jezera, nakon čega se vraća istim putem do cilja u Filićevom domu. Zaljubljenica u aktivnosti na otvorenom, a inače arheologinja Maja Grgurić iz Varaždina, ispričala nam je u čemu je ljepota, po svemu sudeći, napornog trčanja po “bregima”.

- U principu zato jer nema boljeg odmora za psihu od dobrog fizičkog napora u prirodi. Tu si sam sa sobom i samo o tebi ovisi napredak. Na kraju je najveći “gušt” kad istrčiš napornu stazu po kiši i blatu ili bilo kojim uvjetima pod kojima bi možda inače odustao - ispričala nam je Maja koja se, priznaje, i sama tijekom utrke ponekad znala zapitati “što je meni ovo trebalo”.- A onda, pet minuta nakon ulaska u ciljnu ravninu, već se planira iduća, još teža trka. Jer ja to mogu - slikovito je objasnila Maja što se događa u glavi trkača.

Inače, sutra će se na Ravnoj gori trčati dvije utrke, i to “velika”, duga 28 kilometara, s 1300 metara uspona i isto toliko silaska te “mala”, koja će biti duga 13 kilometara, s oko 600 metara visinske razlike.

Prikladna odjeća

- Mala trka namijenjena je i “netrkačima”, odnosno planinarima i bilo kome tko voli provoditi vrijeme u prirodi - poručili su iz Športsko-rekreacijskog društva 315 Sjeverozapad koje organizira ovu utrku.- Natjecatelje koji uplate startninu na startu očekuje poklon majica, bogate okrijepe na stazi i naravno grah i piće kao nagrada za završenu utrku - kažu organizatori, koji svim natjecateljima preporučaju da ponesu dovoljno odjeće i obuće sukladno prognozi, vodu, prvu pomoć, mobitel i naravno - puno dobre volje.

- Nakon teške utrke i proglašenja pobjednika u Filićevom domu se nastavlja druženje svih sudionika, koje bi moglo potrajati do dugo u noć - kažu organizatori.

Komentara 2

HL
hlibit
11:34 12.09.2014.

...kad bi ih vise trcalo,bilo bi manje bedastih na ulici

MA
marrac
15:36 12.09.2014.

šteta kaj nejdeš i ti, pa bu najbedastiji na ulici ostal

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije