vozači oprezno!

Naoružajte se strpljenjem! Od jutra velike gužve na cestama, kolone i do 7 kilometara, evo gdje je najgore

Foto: HAK
1/4
26.07.2024.
u 09:34

Vozače još jednom molimo za strpljenje i oprez te ih podsjećamo na važnost pridržavanja prometnih propisa kako bi svi sretno stigli do svojih odredišta.

 Petak je, špica turističke sezone, i već od ranih jutarnjih sati promet na hrvatskim cestama se pojačava. Vozače očekuju velike gužve i povremeni zastoji, pa ih molimo za dodatno strpljenje i pažnju. Prema izvješću Hrvatskog autokluba (HAK), situacija na cestama je sljedeća:

Na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići, povećana je gustoća prometa između Zagreba i Zadra u smjeru mora. Iako je promet intenzivan, pred naplatnim kućicama Lučko i Demerje u oba smjera nema dužih čekanja. Autocesta A2 Zagreb-Macelj također bilježi gužve. Pred naplatnom postajom Trakošćan u smjeru Zagreba stvorila se kolona duga oko jedan kilometar, dok je na čvoru Zagreb zapad u smjeru Zagreba kolona duga oko sedam kilometara.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac, uključujući zagrebačku obilaznicu, promet je izuzetno gust između čvorova Zagreb zapad i Lučko u smjeru istoka. Vozi se u koloni u pokretu uz povremene zastoje. Kolona osobnih i teretnih vozila pred graničnim prijelazom Bajakovo u smjeru Srbije duga je oko pet kilometara.

VEZANI ČLANCI: 

Na državnoj cesti DC8, poznatoj kao Jadranska magistrala, povećana je gustoća prometa na prilazima Splitu. Zbog prometne nesreće u mjestu Slano prometuje se jednim trakom, što dodatno usporava vožnju. Vozačima teretnih motornih vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona napominjemo da je na cestama u Istri i priobalju na snazi zabrana prometovanja, osim na autocestama i državnoj cesti DC1.

Vozače još jednom molimo za strpljenje i oprez te ih podsjećamo na važnost pridržavanja prometnih propisa kako bi svi sretno stigli do svojih odredišta.

>>> Ovo su najduži mostovi u Hrvatskoj: Jedan je godinama vodio 'u nigdje', a drugi je naš najveći ponos

1/18
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije