Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bio im je stanodavac

Napad nožem u SAD-u: Muškarac ubio dječaka (6) i ranio ženu zbog njihovog palestinskog podrijetla

Wadea Al-Fayoume, 6, a Muslim boy who was stabbed to death in Illinois
Foto: CAIR/REUTERS
1/3
16.10.2023.
u 11:15

Obje su žrtve prevezene u bolnicu, no dječak je kasnije preminuo. Kasnije je utvrđeno da je dijete ubodeno 26 puta

Muškarac Joseph Czuba (71) optužen je za ubojstvo šestogodišnjeg dječaka i ranjavanje njegove majke (32) u Illinoisu. Na meti su mu bili, kako je priopćio ured šerifa, zbog trenutnog sukoba između Hamasa i Izraela. Naime, muškarac ih je navodno izbo nožem zbog toga što su muslimani. 

Predsjednik SAD-a Joe Biden komentirao je slučaj te izrazio zgražanje napadom na majku i sina koji su bili Amerikanci palestinskog podrijetla. "U Americi nema mjesta za ovakav užasan čin mržnje", rekao je Biden te kazao kako se napad protivi njihovim temeljnim vrijednostima, prenosi BBC.

VEZANI ČLANCI:

"Kao Amerikanci, moramo se okupiti i odbaciti islamofobiju i sve oblike netrpeljivosti i mržnje", dodao je. 

Czuba (71) optužen je za ubojstvo prvog stupnja, pokušaj ubojstva prvog stupnja te zločine iz mržnje. On je bio stanodavac 32-godišnjoj ženi i njezinu sinu. Šerifov ured izvijestio je kako je u subotu ujutro primio hitan poziv od žene koja je rekla da ju je stanodavac napao. Rekla je da je "otrčala u kupaonicu i nastavila se boriti protiv napadača".

Napadač Joseph Czuba
Foto: Will County Sheriff's Office/Facebook

Kada su policijski službenici stigli na mjesto događaja, pronašli su ženu i dječaka s "višestrukim ubodima nožem na prsima, torzu i gornjim ekstremitetima". Obje su žrtve prevezene u bolnicu, no dječak je kasnije preminuo. Kasnije je utvrđeno da je dijete ubodeno 26 puta. Očekuje se da će žena, koja je teško ozlijeđena, preživjeti napad.

Majka je porijeklom iz Zapadne obale, a u SAD je došla prije 12 godina. Ubijeni dječak rođen je u SAD-u. Napadač je pronađen kako uspravno sjedi vani na zemlje nedaleko od mjesta događaja. 

VIDEO Izrael gomila snage uz granicu Gaze

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije