Novi incident

Napadnut konvoj u Afganistanu, hrvatski vojnici neozlijeđeni

Afg policija vojska (1)
Reuters
06.04.2011.
u 23:05

Hrvatsko-američki mentorski tim nalazio se u konvoju s pripadnicima Afganistanske narodne armije

Hrvatski vojnici u Afganistanu ponovno su "omirisali dim baruta" u napadu pobunjenika, a srećom ni ovaj put nijedan od njih nije stradao. Kako je izvjestilo Ministarstvo obrane na svojim internetskim stranicama, konvoj pripadnika Afganistanske narodne armije (ANA), koje zajedno mentoriraju hrvatski i američki vojnici, bio je meta napada pobunjenika danas u poslijepodnevnim satima po hrvatskom vremenu.

Napad pješačkim naoružanjem dogodio se na području regionalnog zapovjedništva Sjever, a iz MORH-a su izvijestili kako nije bilo izravnog djelovanja na 13 pripadnika hrvatsko-američkog mentorskog tima (OMLT). Po dolasku u bazu, mentorski tim je nastavio sa svojim redovnim zadaćama, piše u priopćenju.

Prije desetak dana zabilježen je manji raketni napad na bazu Black Horse u Kabulu, u kojoj je također smješten dio hrvatskog kontigenta - instruktori za topništvo. Početkom ožujka, u Mazar-e-Sharifu na sjeveru zemlje, nakon prolaska dvaju vozila s pripadnicima hrvatskog mentorskog tima eksplodirala je improvizirana naprava. Nedavno je u javnost procurila informacija kako su se trojica hrvatskih vojnika nalazila u helikopteru na koji je u studenom prošle godine pucano iz vatrenog oružja na sjeveru Afganistana. Riječ je bila također o instruktorima koji su pripadnike ANA-e obučavali na helikopterima. Ni u ta tri incidenta hrvatski vojnici nisu bili ozlijeđeni.

Komentara 6

Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
01:49 07.04.2011.

I za Afganistan ti treba veza jer je odlazak dobro plaćen.Na što smo spali.

OB
-obrisani-
00:47 07.04.2011.

¯_¯_¯Hrvatska i eRepublik TE TREBAJU!¯_¯_¯ Srbija je osvojla cijelu Hrvatsku! Sve naše regije su pod srpskom okupacijom i trebate nam da se oslobodimo! Preporucam da probate igrati najpopularniju onlajn strategiju eRepublik koju igra preko 300 000 ljudi širom svijeta ita i 14 000 hrvata. Virtualni paralelni svijet baziran na realnom životu, potpuno je besplatna a registrirati se možete na sljedecem linku: ¯_¯_¯http://tinyurl.com/erep-registration Trenutno traje borba za oslobođenje, dok se ne oslobodi bar jedna naša regija, registrirajte se u Rumunjskoj ili USA, savezničkim zemljama. ¯_¯_¯U boj, za narod svoj!¯_¯_¯

MM
Mladen Miletić
16:25 07.04.2011.

Hrvatsko-američki mentorski tim nalazio se u konvoju s pripadnicima \"Afganistanske narodne armije\" Sranje teško sa opisim krivim sa \"narodnom armijom\" narodnma armija napadnuta od branitelja Afganistana .... Neki put u narodu ima i izroda koji su koji dragi moji ?oji ? Oni koji sa neprijateljom sa osvajačima ubijačlima surađuju ili oni drugi ? Svatko ima pravo da vjeruje šta hoče ili po svjesti što može !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije